Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 16:43 Yorum: 0

Koalisyonun güçlerinin Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırıları

Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Çınar:

Koalisyonun güçlerinin Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırıları

TRABZON (AA) - Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, "Yaşanan tecrübeler üzerinden bölgenin işgali, dış müdahaleler ve Türkiye'nin, ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona katılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Çınar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) düzenlediği basın toplantısında, dünyadaki terör olaylarının nedenlerinin ABD ve emperyalist batılı ülkeler olduğunu belirterek, "Uydular aracılığıyla yerdeki karıncayı bile fark edebilen emperyalistler, IŞİD hedeflerini değil daha çok muhalifleri ve sivil hedefleri vurmaktadırlar" diye konuştu.

Türkiye’nin, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona katılmaması gerektiğini anlatan Çınar, İslami değerlere karşı hareket eden IŞİD terörünün durdurulması gerektiğine de inandıklarını ifade etti.

Çınar, uluslararası koalisyonun "insan hakları algısı ve vahşete son verme" iddiasını inandırıcı bulmadıklarını dile getirerek, "Yaşanan tecrübeler üzerinden bölgenin işgaline, dış müdahalelere ve Türkiye'nin ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona katılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber