Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 16:06 Yorum: 0

Kobani halkının yanındayız

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kobani halkının yanında olduklarını belirterek, "Kuşatma altına alınmış bir halkın onurlu duruşunu sahiplenmemek insanlığımızı kaybettirir" dedi.

Kobani halkının yanındayız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Kuşatma altına alınmış bir halkın onurlu duruşunu sahiplenmemek insanlığımızı kaybettirir' dedi.

Beraberindeki heyetle Kobani'ye (Ayn el Arap) geçen Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kobani halkının yanında olduklarını göstermek için bölgeye geldiklerini söyledi. 

Kobani'nin saldırıları yeneceğine inandığını vurgulayan Demirtaş, 'Bu direniş er ya da geç zaferle sonuçlanacak. İnsanlık onuru bütün dünyaya zaferini ilan edecek. Önemli olan dayanışma gösterebilmektir. Kuşatma altına alınmış bir halkın onurlu duruşunu sahiplenmemek insanlığımızı kaybettirir' diye konuştu.

Demirtaş, insani değerler adına herkesin Kobani direnişinin yanında olması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'deki politikaların değişeceğine inandığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

 'Çalışmalarımızı bunun üzerine yoğunlaştırıyoruz. Bu direnişi sahiplenmenin her gün artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uluslararası kamuoyu da bunun sıradan bir kasabanın savunulmasından çok bütün bölgedeki siyasi dengeleri altüst edebilecek onurlu bir direniş olduğunu görüyor.'

Demirtaş ve beraberindeki heyet daha sonra PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve diğer ilgililerle görüştü.

ETİKETLER: Kobani , Kuşatma , Onurlu Duruş , Halk
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber