Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 14 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

Kobani'deki tıp merkezi hastalara derman oluyor

Terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt grupların yaklaşık 4 ay süren çatışmalarının ardından hayatın normale dönmeye başladığı ilçede hastalar için geçici bir tıp merkezi açıldı

Kobani'deki tıp merkezi hastalara derman oluyor

ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - YASİN DİKME - Kobani'de (Ayn el Arap) açılan tek katlı tıp merkezi, imkansızlıklara rağmen hastalara şifa dağıtıyor.

Terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt grupların yaklaşık 4 ay süren çatışmalarının ardından enkaza dönen ilçe merkezinde geriye binlerce ölü ve yaralı kaldı.

Catışmalar arasında şehrin güneybatısında inşaatı yıkılan hastanenin yerine ise tek katlı 4 odalı bir bina geçici tıp merkezine dönüştürüldü. 

Gönüllü 10 sağlık personelinin görev aldığı merkezde, kısıtlı imkanlarla poliklinik hizmeti sunulmaya başlandı. Kobani ve çevresindeki köylerde yaşayan Suriyeli Kürtlere de sağlık hizmeti verildiği merkezde günlük 20 civarında hasta tedavi ediliyor.

İleri tedaviye ihtiyaç duyan Suriyeli Kürtler ise gerekli işlemlerin ardından "dost ülke" olan Türkiye'deki hastanelere gönderiliyor.

-  Acil tıbbi cihazı ve ilaca ihtiyaç var 

Tıp merkezinin sorumlusu Dr. Yasir el Hasan,  zor koşullarda hastalara hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

DAEŞ'in Kobani'ye saldırmasıyla tıp merkezinin kapandığını anlatan Hasan, çatışmalar sırasında ise hasta ve yaralıları evlerde tedavi etmeye çalıştıklarını belirtti. 

Terör örgütünün püskürtülmesiyle merkezin yeniden hizmet vermeye başladığını ifade eden Hasan, şöyle konuştu:

"Burada Arap, Kürt hiçbir ayrım yapmadan tedavi ediyoruz. Tüm dünyaya sesleniyorum, ilaç yok, cihazlarımız yok, buna rağmen bazı hastaları kısıtlı imkanlarla ameliyat ediyoruz. Buraya günde yaklaşık 50 kişi geliyor. Ağır olanları, Türkiye'ye göndermeye çalışıyoruz. Acilen ilaca ve cihazlara ihtiyacımız var."

Tıp merkezinde tedavi gören 39 yaşındaki Ziya Muhammed Emin ise rahatsızlığı nedeniyle çok acı çektiğini ancak ameliyatla sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

- İlk durakları mezarlık

Bu arada çatışmalarda hayatını kaybeden Kobanililer, kentteki 4 farklı mevkideki mezarlıklara defnedildi.

Halen, bölgenin dış kesimlerinde süren çatışmalarda hayatını kaybeden Suriyeli Kürtler, şehrin batısında oluşturulan mezarlıkta toprağa veriliyor.

Aralarında toplu mezarlarında bulunduğu kabristanın çiçeklerle süslendiği görülüyor.

Ülkelerine dönmeye başlayan Suriyeli Kürtlerin ilk durağı mezarlıklar oluyor. Ölen yakınları için dua eden ve onlar için gözyaşı döken Kobanililer daha sonra hasar gören evlerinin yolunu tutuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber