Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 22 Ekim 2014 - 02:03 Yorum: 0

Kobani'nin hala düşebileceğine inanıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Kobani’de durum hala belirsiz ve değişken. Kentin hala düşebileceğine inanıyoruz" dedi.

Kobani'nin hala düşebileceğine inanıyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, 'Kobani’de vaziyet hala belirsiz ve değişken. Kentin hala düşebileceğine inanıyoruz' dedi.

Kirby’e gündelik matbuat brifinginde Kobani’deki gelişmelere ait sorular da yöneltildi. Terör örgütü IŞİD’in şehri hala tehdit ettiğini belirten Kirby, dün ve bugün örgütün Kobani yakınlarındaki hedeflerine hava saldırılarının devam ettiğini hatırlattı. Kirby, ABD ordusunun IŞİD hedeflerini vurmayı sürdürerek IŞİD’le mücadelelerine süren Kürt güçlere katkı ettiklerini belirterek, şehirde karmaşık ve çekişmeli bir atmosferin bulunduğunu kaydetti. 

'Şehrin iri bir kısmı Kürt güçlerin kontrolünde bulunuyor' diyen Kirby, 'Kobani’de vaziyet hala belirsiz ve değişken. Kentin hala düşebileceğine inanıyoruz' ifadesini kullandı.

ABD’nin Pazar gecesi havadan bıraktığı yardımların IŞİD’in eline geçtiğini iddia eden videoların internette yer almasıyla ilgili soru üstüne Kirby, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) ve Pentagon’ın videoları incelediğini kaydetti. Görüntülerin internette yeni yayımlandığını ve gerçekliğini araştırdıklarını dile getiren Kirby, 'Analistlerin en süratli biçimde görüntülerin gerçekliğini araştırmak için çalıştıklarını söyleyebilirim' diye konuştu.

Kürt güçlere yardımların havadan bırakılmasının fazla fazla tesirli bir yol olduğuna gösteren Kirby, ABD güçlerinin de yardımların bu biçimde havadan iletilmesinde fazla fazla muvaffakiyetli olduğuna vurgu yaptı. Kirby, bu noktada daha evvela Sincar Dağları'nda, Amerli’de insanı yardımları muvaffakiyetli biçimde ulaştırdıklarını hatırlatarak, Kobani’de de havadan 28 paketin bırakıldığını ve bunlardan 1 tanesinin IŞİD’in kontrolündeki sahaya düştüğünü anlattı. Kirby, CENTCOM’un da dün yaptığı açıklamada IŞİD’in alanına azalan paketin vurulduğunun belirtildiğini kaydetti.

Operasyonların maliyeti 424 milyon dolar

Kirby, bir soru üstüne de 8 Ağustos’tan bu güne IŞİD hedeflerine yönelik Irak ve Suriye’de süren operasyonların takribî 424 milyon dolara mal olduğunu bildirdi.

Kirby, Operasyonların maliyeti gündelik 7,6 milyon dolar şekilde hesap ediliyor. 8 Ağustos’tan, kinetik operasyonların başlangıcından itibaren takribî 424 milyon dolar' ifadesini kullandı.

Kirby, Irak ve Suriye operasyonlarında sağlanan ilerlemenin yavaş olduğunu ve bir dönüm noktasına ne süre ulaşabileceğini hesap etmenin zor olduğunu dile getirdi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber