Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Mayıs 2015 - 11:53 Yorum: 0

KOBİ’ler bir ülkenin kalkınmışlığını ve zenginliğini gösterir

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "KOBİ’lerin bir ülkenin kalkınmışlığını ve zenginliğini gösterdiğini ifade etmek son derece isabetli olacaktır." dedi.

KOBİ’ler bir ülkenin kalkınmışlığını ve zenginliğini gösterir

MALATYA - Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "KOBİ’lerin bir ülkenin kalkınmışlığını ve zenginliğini gösterdiğini ifade etmek son derece isabetli olacaktır." dedi.

Vali Kamçı, Türk Ekonomi Bankası’nın ilimizde düzenlemiş olduğu TEB KOBİ Akademi Malatya Eğitim Programının açılış toplantısına katıldı.

       Toplantı öncesi yapılan açılış konuşmasında ilk olarak TEB KOBİ Bankacılığı Grubu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz söz aldı.

       TEB yetkililerinden sonra Vali Kamçı yaptığı konuşmada; “Neredeyse dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de KOBİ'ler, istihdam hacmi, üretim değeri, ülkenin gelişmesine olan katkıları ve mülkiyetin tabana yayılmasına imkân sağlaması nedeniyle serbest rekabete dayalı piyasa ekonomisinin ve sosyal bakımdan toplumsal is­tikrarın temel unsurudur. KOBİ’ler, ekonomiye katkı sunmalarının yanı sıra, coğrafi olarak bütün bölgelere dağılmış olmaları sebebiyle bölgesel kalkınmada da önemli rol oynarlar.

       Bildiğiniz üzere büyük işletmeler genellikle büyük kentlerin çevresinde yoğunlaşmıştır. Fakat KOBİ'ler  ülke geneline veya yurt sathına yayılmış olduğundan, ekono­mik faaliyetlerin bölgeler arasında dengeli dağılımına ve gelirlerin bölgeler arası dağılımını iyileştirmeye katkı sunarlar. Daha da önemlisi, büyük kentlere yönelik göçün engellenmesine ve bölgenin kendi potansiyeli içinde kalkınmasına temel  oluştururlar.

       Bundan dolayı, KOBİ’lerin bir ülkenin kalkınmışlığını ve zenginliğini gösterdiğini ifade etmek son derece isabetli olacaktır.

       Son yıllarda sosyo-ekonomik anlamda meydana gelen değişiklikler ve sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişle birlikte ulusal ekonomi politikaları gittikçe birbirine yaklaşmakta, dünyada para, sermaye ve mal hareketleri sınır tanımamaktadır. Hülasa; küresel piyasa ekonomisinin  temeli olan rekabetin yerleşmesi ve devamlılığı KOBİ’lerin varlığına bağlıdır.

       Bu vesileyle, TEB KOBİ Akademi tarafından uygulanan Eğitim Programı ile KOBİ’lerin daha da önem kazanacağına inanıyor, Türk Ekonomi Bankası’na ve siz değerli iştirakçilere teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

        Açılış Toplantısının ardından Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Mehmet Sanlı’ nın  “Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak” ve  Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu’ nun  “Global Rekabet ve KOBİ’ler” konusundaki konuşmaları ile KOBİ’lere seslendi. Atölye Çalışmaları kapsamında Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Adnan Şahsüvar tarafından “Bugünün Başarılı KOBİ'si Geleceği Nasıl Yönetecek? KOBİ'lerde Stratejik Yönetim”  ve Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Mehmet Sanlı tarafından da “İşletmeniz Gelişim Haritası'nın Neresinde? KOBİ'lerde Büyüme Senaryoları” başlıklı konular ele alındı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber