Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ağustos 2016 - 11:29 Yorum: 0

Kocaeli Bilim Merkezi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Kocaeli Bilim Merkezi'nde 19-20 Ağustos'ta Gökyüzü Gözlem Şenliği...

Kocaeli Bilim Merkezi’nde Gökyüzü Gözlem Şenliği başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Kocaeli Bilim Merkezi'nde 19-20 Ağustos'ta Gökyüzü Gözlem Şenliği gerçekleştirilecek.

Kocaeli Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilecek Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde gün kararmadan atölye etkinlikleri gün karardıktan sonra ise gökyüzü gözlemi yapılacak. Saat 19.00'da başlayacak şenlikte 21.00'e kadar atölye etkinlikleri devam edecek. Planetaryum Atölyesi'nde Kuzey Yarımküredeki yıldız takımlarının Kubbe şeklinde modellemesi yapılırken fosforlu yıldızlardan yıldız takımları modellemesi ve teleskopların yapısı anlatılarak kurulumu uygulamalı olarak katılımcılara gösterilecek.

Şenlikte ayrıca ziyaretçiler boya ve resim kağıtları ile tasarladıklarını çizme imkanı bulacak ve gök atlası yaptırılarak nasıl kullanıldığını öğrenecek. İstanbul Üniversitesi Astronomi Kulübü'nün katılımıyla gerçekleşecek şenlikte güneş sistemiz hakkında bilgi edinilecek, Satürn, ay, takımyıldızları ve birçok gök cismi teleskoplar ile gözlemlenecek. Yapılacak atölye çalışmaları ile gökyüzü ve teleskoplar hakkında bilgi sahibi olunacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber