Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 05 Ekim 2017 - 15:53 Yorum: 0

Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir festival havasında düzenleyeceği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı'yla Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak.

Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir festival havasında düzenleyeceği 1. Kocaeli Bilişim Fuarı'yla Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak.

Sanayinin başkenti Kocaeli, Gebze'de kurulacak Bilişim Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 8 yılda 220 bin öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kenti olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Kocaeli'ni bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler üreten Büyükşehir, 23-26 Kasım tarihleri arasında Kocaeli Bilişim Fuarı'nı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilişim festivaline dönüşecek olan Kocaeli Bilişim Fuarı'nda sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimlerinin her yaştan teknoloji sevdalılarıyla bir araya geleceğini söyledi.

1. Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılacak. Ana teması "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik" olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli'yle buluşturmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal ve artırılmış gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Fuar projesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Kocaeli Bilim Merkezi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde Büyükşehir'in ilgili birimleri birlikte çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Kocaeli Bilim Fuarı'nda bilişim devleri, hayata geçirdikleri en son teknolojik yenilikler, VR ve AR teknolojileri, bilişim şovları, ödüllü yarışmalar ve sektördeki en yeni gelişmelerle bilişim sevdalılarıyla bir araya gelecek. Binlerce metrekarelik fuar alanında konuşlanacak olan yüzlerce bilişim firması, alan içi ve alan dışı etkinliklerle sektöre gönül verenlerin karşısında olacak. Sektörün dikkat çeken isimleri ise düzenlenecek söyleşilerde deneyim paylaşımında bulunacak.

Türkiye'nin bilişim teknolojileri sektörü bakımından hızlı bir büyüme gösterdiğini ve Kocaeli'nin de buna ayak uydurduğunu ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Bilişim Fuarı, iş dünyasının önemli oyuncularının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının, melek yatırımcıların, girişimci ve firma sahiplerinin, öğretmen ve öğrencilerin geleceği şekillendiren öncü teknolojilerle tanışacakları bir platform olacak" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, tek çatı altında eş zamanlı düzenlenecek fuar organizasyonunun; konferanslar, paneller, atölye çalışmaları, etaplı yarışmalar ve ödül törenleri ile Türkiye ve dünya bilişim endüstrisine 360 derecelik bir bakış açısı sağlayacağını aktardı. Başkan Karaosmanoğlu, bilişim festivaline dönüşecek fuarın, bugünün ve geleceğin yeniliklerini keşfetmek için nitelikli bir platform olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edeceğini ve özellikle teknoloji tutkunu gençlerin fuarı çok seveceğini de sözlerine ekledi.

Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak

Kocaeli, bilişimin ana belleği olacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber