Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:13 Yorum: 0

Kocaeli Halkı Kitap İçin Koşacak

Kocaeli halkı, 8 Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikte kitap için koşacak.

Kocaeli Halkı Kitap İçin Koşacak

Kocaeli halkı, 8 Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikte kitap için koşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza atıyor. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da "Kitaba Koş" etkinliği düzenlenecek. Etkinlik; Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilecek.

Büyükşehir'in Ücretsiz Spor Okulları ile sporcu ordusu Kağıtspor'un yanı sıra Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenecek etkinliğe katılacaklar kitap için koşacak. İki kategoriden oluşacak etkinliğin yaklaşık 4 kilometrelik halk koşusu etabında tüm katılımcılara üzerinde "Seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı" gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler dağıtılacak. Organizasyon için herhangi bir kayıt ya da başvuru gerekmiyor. Koşuya katılmak isteyenlerin koşu saatinden önce parkurda olmaları gerekecek.

Halk koşusu; Seka Park alanı içindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Noktası(K@BİN) önünde saat 10.00'da başlayacak. Salim Dervişoğlu Caddesi'ni takip edecek olan katılımcılar; marinadan sahile girerek sahil boyunu takip edecek ve Cumhuriyet Köprüsü üzerinden Atletizm Pistine ulaşacak. Atletizm Pisti'nde parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ücretsiz kitap hediye edilecek.

Öte yandan koşu kapsamında Atletizm Pisti'nde büyük spor kulüplerinin katılımıyla atletler yine kitap için koşacak. Etkinliğin bu bölümünde "Kadına şiddete ve çocuk istismarına son" denilecek. Yarışma pistindeki engellerin hizasında toplumun kanayan yaraları; terör, savaş, ırkçılık, kadına şiddet, çocuk istismarı, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların kitap okuyarak aşılacağı mesajı veren panolar yerleştirilecek. Her bir engel aşılarak medeni toplum olgusuna ulaşmanın kitap okumadan geçtiğine dair sosyal farkındalık geliştirilecek. Koşuların ardından dereceye girenlere 8. Kitap Fuarı logolu madalyalar, düzenlenecek törenlerle verilecek.

Kocaeli Halkı Kitap İçin Koşacak

Kocaeli Halkı Kitap İçin Koşacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber