Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Kocaeli itfaiyesine simülatörlü eğitim

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Eğitim Merkezi'nde (KOBİTEM) itfaiyeciler, gözlem ve atak simülatörleriyle uygulamalı yangın eğitimi görecek.Belediyeden yapılan...

Kocaeli itfaiyesine simülatörlü eğitim

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi Eğitim Merkezi'nde (KOBİTEM) itfaiyeciler, gözlem ve atak simülatörleriyle uygulamalı yangın eğitimi görecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, hizmete alınan gözlem ve atak simülatörlerinin itfaiyecilerin, ileri seviye mesleki beceri kazanmasında kullanılacağı kaydedildi.

Simülatörlerin, gelişmiş ülkelerin kullandığı eğitim yöntemleri arasında yer aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu simülatörler sayesinde, itfaiyeciler yangını hissederek ve yaşayarak, yangına müdahale eğitimi yapılacak. Gözlem ve Atak simülatörleri, profesyonel itfaiyeci eğitimlerinde, Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle organize sanayi bölgeleri ve diğer endüstriyel tesislerin itfaiye teşkilatlarının eğitimlerinde de son derece etkin olarak kullanılacak" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği protokolü kapsamında, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencilerinin, uygulamalı eğitimlerinde de bu sistemden faydalanılacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber