Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 29 Ağustos 2016 - 19:33 Yorum: 0

Kocaeli’de aralarında akademisyenlerin de olduğu 66 kişi tutuklandı

Kocaeli'de aralarında Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 4 profesör, 1 doçent ve 19 akademik personelin de bulunduğu 66 kişi, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında...

Kocaeli’de aralarında akademisyenlerin de olduğu 66 kişi tutuklandı

Kocaeli'de aralarında Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 4 profesör, 1 doçent ve 19 akademik personelin de bulunduğu 66 kişi, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklandı.

Kocaeli'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar sürüyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Kocaeli Üniversitesi'nde görevli 4 profesör, 1 doçent, 19 akademisyenin ve askerlerin de bulunduğu 66 kişinin daha tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavclığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiası ile gözalına alınan Kocaeli Üniversitesi personeli ve Kocaeli Üniversitesi'nde akademik çalışma yapan 49 şüpheliden 1 yardımcı doçent, 4 profesör, 1 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi, 5 mühendis, 9 öğrenci, 2 memur, 1 üsteğmen, 1 astsubay çavuş, 1 polis memuru, 1 sivil olmak üzere toplam 28 kişinin tutuklandığı ifade edildi. 1 yardımcı doçent, 1 doktor, 1 öğretim görevlisi, 2 öğrenci, 1 profesör, 1 tekniker olmak üzere toplam 7 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığı, 4 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 1 öğrenci, 3 doçent, 1 hemşire, 1 biyolog olmak üzere toplam 11 kişinin serbest bırakıldığı, 1 araştırma görevlisi, 1 doçent ve 1 profesörün ise işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Kocaeli'nde Donanma Komutanlığı'nda görevli olan ve FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 39 askeri personelden 1 kurmay yüzbaşı, 3 teğmen, 4 astsubay, 1 emekli astsubay, 1 emekli sivil memur olmak üzere toplam 10 şüphelinin tutuklandığı, halen gözaltında olan 29 şüpheli askeri personelin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

BYLOCK kullanan 8 kişi cezaevine gönderildi

Öte yandan, sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen ve FETÖ mensuplarının haberleşmek için kullandığı BYLOCK adlı uygulamayı kullandıkları iddia edilen aralarında askerlerin de olduğu 8 kişi ve FETÖ kitaplarını taşırken yakalanan 1 sivil şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber