Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2016 - 11:28 Yorum: 0

Kocaeli’de balıkçılara şok baskın

Kocaeli'nin İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Başiskele ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri balıkçılara...

Kocaeli’de balıkçılara şok baskın

Kocaeli'nin İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Başiskele ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri balıkçılara şok baskın yaptı. Küçük boyda avlandığı belirlenen 60 kilogram lüfere el konularak, balıkları satan işletmelere bin 113'er TL idari para cezası kesildi.

Kocaeli'nin İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Başiskele ilçelerinde Emniyet Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde Başiskele ve Karamürsel balık pazarlarında olumsuz bir duruma rastlanmazken, Kandıra ve İzmit balık pazarlarında ise 6 kasa içerisinde 60 kilogram küçük boyda lüfere el konuldu. Yasal olmayan boyda avlandığı belirlenen balıkları satan işletmelere ise bin 113 TL idari para cezası kesildi.

18 santimetre altındaki lüferlere el konuldu

Denetlemeler hakkında bilgi veren Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Denetim Birimi Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, "Bu sabah Başiskele ve Karamürsel Ereğli balık hallerinde denetimlerde bulunduk. Bu denetimler sonucunda 3 kasa küçük boyda avlanmış lüfere el konuldu. Perakende satış yerlerince yapılan kontrollerde ise 3 kasa daha balığa tekrar el kondu. Bunlara yasal işlem yapılacak" dedi.

Küçük boyda lüfer satanlara bin 113 TL ceza

Denetimde dikkat edilen hususlardan bahseden Kayabaşı, "Denetimlerde boy yasaklarına dikkat ediyoruz. Av yasağı sürelerine uyup uymadıklarına dikkat ediyoruz. Şu anda en büyük sorun yaptığımız denetimlerde küçük boyda lüfer balıkları. 18 santimetre en asgari avlanma boyu bunun. Bunun yüzde 5 istisnai oranı var. Onun altındakilere tamamen el konuluyor. Yasaklara uymayanlara bin 113 TL idari para cezası uygulayarak ürünlere de el konuluyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber