Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 14 Ekim 2016 - 10:28 Yorum: 0

Kocaeli’de bir doktor terör propagandası yapmaktan açığa alındı

Kocaeli Seka Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir doktor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrasında, terör örgütü propagandası yapmaktan açığa...

Kocaeli’de bir doktor terör propagandası yapmaktan açığa alındı

Kocaeli Seka Devlet Hastanesi'nde görev yapan bir doktor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrasında, terör örgütü propagandası yapmaktan açığa alındı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Seka Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yan yana duran iki cenazeden birinde Türk bayrağına sarılı bir tabut diğerinde PKK paçavrasına sarılı bir tabut yer alıyordu.

Paylaşım sonrası olaya büyük tepki gösteren BBP eski İl Başkanı Serhat Duyar, Gergerlioğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gergerlioğlu hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan adli işlem başlatılarak, Gergerlioğlu açığa alınmıştı.

Açığa alınma işlemi hakkında Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Kocaeli ilçemiz İzmit Seka Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medyada paylaşılan yazıları ve paylaşımları hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmış olup, soruşturmacının talebi ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan adli işlem başlatıldığı, bu sebeple 13 Ekim 2016 tarihi itibariyle soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi açısından görevi başında kalmasında sakınca görüldüğünden görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Açığa alınan Gergerlioğlu ise kendine ait internet sitesinde yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Kocaeli Valiliği tarafından tarafıma tebliğ edilen bir yazıyla memuriyetten açığa alındığım bildirilmiştir. Geçen gün sosyal medya sayfamda bir paylaşım yapmıştım. 1 Eylül 2015 barış gününde İstanbul Avcılar'da Barış Annelerinin düzenlediği "anneler ağlamasın" adlı barış çağrısı eyleminde çekilmiş, ölen PKK'lı da olsa asker de olsa ağlayanın analar olduğunu anlatan bir fotoğrafın altına "Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı..! Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden.! Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza..!" diye yazmıştım. Bunun üzerine hakkımda bir linç kampanyası başlatıldı. Vermek istediğim barış mesajı yerine anlamak istedikleri üzerinden bir yaygara ürettiler. Bana suç duyurusu yapana ben suç duyurusu yaptım, çünkü ben düşünce özgürlüğü içinde fikir açıkladım."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber