Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Nisan 2020 - 09:33 Yorum: 0

Kocaeli’de fahiş fiyata ve stokçuluğa geçit verilmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi durumların...

Kocaeli’de fahiş fiyata ve stokçuluğa geçit verilmiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi durumların oluşmaması için işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Korona virüs ile mücadelesini sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mağdur olmaması için de çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması" kanunu kapsamında İl Ticaret Müdürlüğü ve ilçe belediyesi zabıta ekipleri ile Kocaeli genelinde denetimler gerçekleştiriyor.

Fahiş fiyat yükselmeleri ve satıştan kaçınma gibi durumların ortaya çıkmaması için zabıta ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan işyeri denetimlerinde ürünlerin son 3 aylık faturaları kontrol ediliyor ve fiyat artışının olup olmadığı gözlemleniyor. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve kurullara uymayan durumlarının tespiti varsa tutanak tutularak İl Ticaret Müdürlüğüne sevk ediliyor. İl Ticaret Müdürlüğü de kanunlar çerçevesinde kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uyguluyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber