Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Kocaeli’de kurban satış yerleri ilaçlanıyor

Kocaeli'deki kurban çadırlarında vektörel ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Kocaeli’de kurban satış yerleri ilaçlanıyor

Kocaeli'deki kurban çadırlarında vektörel ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı öncesinde ilçelerde kurulan kurban çadırlarında ilaçlama uygulaması gerçekleştiriyor. Uygulamalar ile başta karasinek olmak üzere çeşitli vektör özelliği taşıyan canlılar açısından sıkıntı yaşanmasının önüne geçiliyor. Böylece vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını almaları ve kurban satıcılarının hizmetlerini sağlıklı bir ortamda yapmaları sağlanıyor.

Bayram öncesinde gerekli tedbirlerin alınması ve önceki yıllarda kazanılan deneyimlerin paylaşılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ilçe belediyelere bilgi amaçlı ziyaretler gerçekleştirilmişti. Bu ziyaretlerde; kurban pazarlarının başta karasinek olmak üzere vektörel canlıların üremesine sebebiyet vermeyecek şekilde düzenlenmesi ve organik atıkların düzenli kontrolüne yönelik önlemlerin alınmasının önemi ile nasıl gerçekleştirileceğine dair ortak eylem planı oluşturuldu.

Kocaeli'nde 2016 yılı Kurban Bayramı döneminde Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Derince, Körfez, İzmit ve Gölcük olmak üzere toplamda 8 ilçede kurban satış alanı kuruldu. Büyükşehir Belediyesi, bu noktalarda kurulan tüm kurban satış alanlarını ilaçlama görevini üstlendi. Kurban pazarlarına hayvan sevkiyatı başlamadan önce kurulan paletlerin altına kalıcı ürünle ilaçlamalar gerçekleştirilerek hazırlıklar yapıldı. Kurban pazarlarında gübre çukurları oluşturularak, bu çukurlar her gün larva mücadelesi amacıyla ilaçlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ilaçlama ekipleri, kurban çadırlarına ergin karasineklerle mücadele amacıyla kova uygulaması uygulanıyor. Bu uygulama ile larva mücadelesine rağmen oluşan ergin popülasyonunu cezbedici ilaçlarla doldurulan kovalar sayesinde düşürmek amaçlandı. Kurban çadırlarında yine ergin mücadelesi amacıyla yine cezbedici ilaç emdirilmiş çuval uygulamaları yapılıyor. Ayrıca çadır içlerine yapışkanlı ipler asılmakta ve ince zemin üzerine sıralanma içgüdüsü ile hareket eden karasineklerin ilaç kullanılmadan ergin mücadelesinin gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Çalışmalar bayram boyunca ve takip eden haftalarda kesim sonrasında oluşan artıkların yönetimi ve vektörel risk oluşumunun engellenmesi amacıyla devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber