Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Kocaeli'nde bisiklet kullanımını simülatörle yaygınlaştırma hedefi

İzmit Belediye Başkanı Doğan:

Kocaeli'nde bisiklet kullanımını simülatörle yaygınlaştırma hedefi

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi tarafından bisiklet kullanımını özendirmek için şehrin çeşitli yerlerine simülatör konulacağı bildirildi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalarla bisiklet kullanımı konusunda gelinen noktanın gurur verici olduğunu belirterek, vatandaşların bisikleti sevmesi ve tanıması için bisiklet simülasyonu çalışması başlattıklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde Bisiklet Eğitim Pistine simülatör kurulumunun yapılacağını, bu sayede vatandaşların dev ekranda bisiklet kullanma keyfini yaşayacağını dile getiren Doğan, "İzmit Belediyesi olarak her evde bir bisiklet olmasını istiyoruz. Öğrencilere bisiklet dağıtırken aynı zamanda anne ve babaların da kullanabileceği kadar kaliteli bisiklet veriyoruz. Bisiklet simülatörlerini halkın bisikleti tanıması ve sempati duyması için konuşlandırıyoruz" diye konuştu.

Kentte 6 yıl önce bisiklet kullanımının yok denecek kadar az olduğunu anlatan Doğan, "Bisiklet yolları, durakları yapıldı. 30 bine yakın öğrenciye bisiklet eğitimleri verildi. 15 bine yakın öğrenciye bedava bisiklet dağıtık. Önümüzdeki günlerde de 5 bin öğrenciye daha bisiklet vereceğiz" ifadesini kullandı.

Doğan, daha sonra plazada kurulan simülatörde bisiklet kullandı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber