Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Kocaeli'nde ruhsatsız yapıların yıkımı

İzmit Belediye Başkan Vekili Bulut:

Kocaeli'nde ruhsatsız yapıların yıkımı

KOCAELİ (AA) – İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, "Sanki evler insanların başına yıkılmış algısı oluşturulmak istenmektedir. Ayrıca bu evler, olası afetlerde 'insanların başına yıkılmasın' diye yıkılmaktadır" dedi.

İzmit ilçesinde ruhsatsız binaların yıkımına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Bulut, yıkılan inşaatların, orman vasfında olan arazilere yapılan yapılar olduğunu bildirdi.

Bulut, bu inşaatlarla ilgili temel aşamasından itibaren defalarca yasal uyarıların yapıldığını ve mühürlendiğini belirterek, ''Sanki evler insanların başına yıkılmış algısı oluşturulmak istenmektedir. Aksine yıkılan yapıların tamamı, inşaat aşamasında ve karkas haldedir. Bundan da anlaşılacağı üzere projesi de ruhsatı da yoktur. Ayrıca bu evler, olası afetlerde 'insanların başına yıkılmasın' diye yıkılmaktadır" ifadesini kullandı.

Her tapulu arazide inşaat yapılamayacağının altını çizen Bulut, şunları söyledi:

"Tapu, arazinin kime olduğunu gösteren belgedir. Ancak her tapu sahibi, arazisine inşaat yapabilir demek değildir. Bir arazide inşaat yapılabilmesi için o arazinin imara açık olması gerekir. Mesela Alikahya'da bahse konu yıkımların yapıldığı arazilerin tapusu olsa da orman vasfının olması sebebiyle imara kapalıdır. Aynı şekilde mutlak tarım alanları da imara kapalıdır. Şu anda yıkılan yapılarda oturan olmadığı için zaten elektrik ve su bağlı değildir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber