Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

Kocaeli'nde tek kişilik eylem

İzmit ilçesinde bir süre önce ruhsat alamadığı için fırınını kapattığını öne süren Cevahir Köse, İzmit Belediyesi önünde tek kişilik eylem yaptı

Kocaeli'nde tek kişilik eylem

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde belediye tarafından ruhsat verilmediği için fırınını kapatmak zorunda kaldığını iddia eden esnaf, eylem yaptı.

İzmit Belediyesi önüne gelen Cevahir Köse, işletme ruhsatı verildiğini ancak "ekmek fırını ruhsatı" verilmediğini söyleyerek, Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a seslendi.

Elindeki belgeleri göstererek yetkililere çağrıda bulunan Köse, Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin tarafından belediyeye davet edildi.

Köse, eylemin ardından belediyeden ayrıldı.

- İzmit Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürü Ergin 

Ergin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fırın işletmecisi Cevahir Köse’nin suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu.

"Cevahir Köse, belediyeden izin almadan ve fırın işleteceğine dair hiçbir beyanda bulunmadan bu fırını hizmete açmıştır" ifadesini kullanan Ergin, şikayetler doğrultusunda defalarca uyarıldığını ancak çözüme yönelik adım atmadığını kaydetti.

Kendisinin iddia ettiği gibi, bugüne kadar kendisine "müktesep hak" teşkil edecek hiçbir izin veya ruhsat verilmediğini aktaran Ergin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Tüm bunların yanı sıra İzmit Belediyesi, söz konusu şahsın kendisinin çözüm üretmesini beklemiş, defalarca yazılı ve sözlü uyarılarda bulunmuş ve iyi niyet göstererek imar ruhsatının fırın açmak için uygun koşullara çevrilmesini beklemiştir. Sonuç olarak, işletme sahibinin isyanının muhatabı İzmit Belediyesi değil, çözüm üretmeyen kendisidir. Ayrıca bahse konu fırın, belediyemiz tarafından mühürlenmemiş, Köse ticari başarısızlığı sebebiyle fırını kendisi kapatmıştır.

Kurum olarak kendisine yönelik ayrım yapmamız söz konusu olamaz. Herkes kanunlarda belirtilen şekilde hareket etmek zorundadır. Biz görevimizi yapıyor ve yasaları uyguluyoruz ancak kendisi bunu anlamak ve gerekeni yapmak yerine ısrarını sürdürmeye devam ediyor. Usulsüzlüğe göz yummamız söz konusu değildir.

Kamuoyunun ve basın kuruluşlarımızın bu tür kural tanımayan kişilere itibar etmemesini rica ediyorum.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber