Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Kocaeli'nde TOKİ arazilerine rekreasyon alanları yapılacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin üç ayrı ilçesinde TOKİ arazilerine rekreasyon alanları yapılacağı bildirildi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ ve...

Kocaeli'nde TOKİ arazilerine rekreasyon alanları yapılacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin üç ayrı ilçesinde TOKİ arazilerine rekreasyon alanları yapılacağı bildirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TOKİ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arazilerinin bedel tespitinin ardından, Gebze, Derince ve İzmit ilçelerinde halkın rahat edeceği, dinleneceği ve sosyal aktiviteler gerçekleştirebileceği yeni alanların oluşturulacağı belirtildi.

Açıklamada, Bakan Fikri Işık'ın başkanlığında, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ile AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın katılımıyla, Kocaeli'ndeki projeler hakkında toplantı düzenlendiği aktarıldı.

Işık’ın talimatıyla TOKİ arazilerine yapılması planlanan 3 ayrı rekreasyon alanının, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredileceğinin vurgulandığı açıklamada ayrıca TOKİ tarafından yapılacak Gebze Kız Meslek Lisesi, Derince İmam Hatip Lisesi, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi, Dilovası Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gebze Sultan Orhan Mahallesi Anadolu Lisesi, İzmit Tavşantepe Endüstri Meslek Lisesi ve Kartepe Otelcilik ve Turizm Lisesi'nin yapımına en kısa sürede başlanmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

- Kocaeli'ndeki diğer projeler görüşüldü

Açıklamada, gerçekleştirilen toplantıda, İzmit'te 33 bin kişilik stadyum, 200 yataklı İzmit Devlet Hastanesi, Çayırova’da yapımı devam eden 385 konut, Dilovası ve Kandıra’da yapımına başlanacak konut projelerinde gelinen son noktanın ele alındığı ve bütün projelerin zaman kaybetmeden hayata geçirilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Toplantıda, TOKİ ile birlikte yürütülebilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

- Seçimde izlenecek yol haritası ele alındı

Açıklamada ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda,7 Haziran seçimlerinde izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı belirtildi.

Bakan Işık'ın, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili partisinin Kocaeli teşkilat yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu kaydedişen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milletvekilleri Nihat Ergün, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mehmet Uzunoğlu, belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının katıldığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber