Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Mayıs 2016 - 13:23 Yorum: 0

Kocaeli’nin Plajlarında Bu Yaz 3 Mavi Bayrak Dalgalanacak

Kocaeli'de bu yaz Kandıra sahilinde 2 ve İzmit Körfezi'nde 1 olmak üzere toplam da 3 Mavi Bayrak birden dalgalanacak.

Kocaeli’nin Plajlarında Bu Yaz 3 Mavi Bayrak Dalgalanacak

Kocaeli'de bu yaz Kandıra sahilinde 2 ve İzmit Körfezi'nde 1 olmak üzere toplam da 3 Mavi Bayrak birden dalgalanacak.

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'de 2016 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iki halk plajında dalgalanan Mavi BayrakIı plajına bir tane daha eklendi. 2016 yılında da Kandıra Cebeci Halk Plajı ve Karamürsel Altınkemer Halk Plajları mavi bayraklarını korurken Kandıra Kerpe Plajı da bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak Jürisi tarafından Kocaeli denizlerinde yapılan incelemelerde Kandıra Kerpe Plajı da mavi bayrağa layık görüldü. Mavi bayrak sayısını arttırmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye verdiği önem ve bu doğrultuda hayata geçirdiği hizmetler kentin sahillerinin gönül rahatlığıyla yüzülebilir olmasını sağlıyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kocaeli de ki sahillerin her geçen yıl daha da temizlendiğine ve "A" kalitesine ulaştığını kaydetti. Buna göre 2015 "te Kocaeli de 19 yüzme alanından 16'sını "A" sınıfı (Mükemmel) 3 yüzme alanı ise "B" sınıfı (İyi) kategorisi olarak açıklamıştı.

Komisyon raporu sonucunda; İzmit Körfezi kıyılarında 10 adet ve Karadeniz kıyılarında 9 adet olmak üzere Kocaeli'ndeki toplam 19 adet yüzme alanı belirlendi. Buna göre söz konusu "A" kalite "Mükemmel" plajlar İzmit körfezinde, Karamürsel Altınkemer, Ereğli Defne, Ulaşlı, Bayramoğlu Ada plajı, Bayramoğlu Kadınlar Plajı, Bayramoğlu Halk Plajı, TÜBİTAK MAM Plajı, Kandıra sahillerinde Cebeci, Kerpe, Bağırganlı, Kefken, Kovanağzı, Kumcağız, Sarısu, Seyrek plajı , "B" sınıfı "İyi" Tavşancıl, Başiskele (Balıkçı Barınağı Batı) ve Darıca Denize Sevgi plajları olarak belirlemişti.

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan yapılan değerlendirmeye göre, Kocaeli de yapılan çalışmalar deniz kalitesinin her yıl daha da arttı kaydedildi. Kurum tarafından yüzme sularına yönelik yapılan araştırmaya göre; 2014 sezonunda 19 yüzme alanının 4'ü "C" sınıfı girebilir plaj, 6'sı "B" sınıfı "İyi" ve 9 tanesi de "A" Sınıfı " Mükemmel" iken 2015'te "C" sınıfı yüzme alanı kalmazken, 9 olan "A" sınıfı "Mükemmel" Plaj sayısı 16'ya çıktı. Bunun yanında 6 olan "B" sınıfı "İyi" plajdan 3 tanesi "A" kaliteye yükseldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye gösterdiği hassasiyet sayesinde artık İzmit Körfez'inde bile denize girilebilir olundu. Deniz Uçağı, deniz temizleme araçlarının yanı sıra, Körfez'e akan atıksıların yüzde 99'ini arıtılarak denize ulaştırmayı başardı. İzmit Körfez'i 35 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kent genelinde hayata geçirdiği arıtma tesisleri ile Türkiye de yeni bir rekora imza attı. Kocaeli genelinde 16 tesis ile atıksuların yüzde 99'u arıtılarak denize ulaşıyor. Büyükşehir belediyesi, yatırımları ile Kocaeli'ni Türkiye'nin en fazla atıksu arıtma tesisi hayata geçiren kent haline getirmeyi başardı. Bu tesislerin 7'si ise ileri biyolojik arıtma tesisi olma özelliğini taşıyor.

Kocaeli’nin Plajlarında Bu Yaz 3 Mavi Bayrak Dalgalanacak

Kocaeli’nin Plajlarında Bu Yaz 3 Mavi Bayrak Dalgalanacak

Kocaeli’nin Plajlarında Bu Yaz 3 Mavi Bayrak Dalgalanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber