Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2017 - 09:43 Yorum: 0

Kocaoğlu: “Katakulli yapmam”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesinin muhtarlarını makamında ağırladı.

Kocaoğlu: “Katakulli yapmam”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesinin muhtarlarını makamında ağırladı. Kentsel dönüşümle ilgili soruları yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, Uzundere'deki ilk uygulamayı örnek göstererek, "Bu işte garanti biziz. Bana güvenen adamın, hak yemeyeceğimi ve katakulli yapmayacağımı bilmesi lazım. Bizim kitabımızda böyle şeyler yazmaz" dedi.

Bayraklı'nın 9 mahalle muhtarını makamında ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarların kentsel dönüşüme yönelik tüm sorularına tek tek yanıt verdi. İzmir'in farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm hazırlıkları gerçekleştirdiklerini ve Bayraklı'da Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde bilgilendirme ve tespit çalışmalarının yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu işte garanti biziz. Bana güvenen adamın, hak yemeyeceğimi ve katakulli yapmayacağımı bilmesi lazım. Bizim kitabımızda böyle şeyler yazmaz" diye konuştu.

"Uzundere örneğiyle göstereceğiz"

İlk kazmayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile birlikte Karabağlar'da vurduklarını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: "Şimdi ilk etabın inşaatları neredeyse bitiyor. Kentsel dönüşümün ne demek olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'ne Uzundere örneğiyle göstereceğiz. Bizim ilk başlattığımız ve en çok emek verdiğimiz projelerden biri de Bayraklı projesiydi. Kentin aynası olacaktı ama orada "iki kat fazla verin, gök bedava" dediler. Bu yükselişin de bir haddi var; bu bir bilim. Bir şehrin kaldırabileceği insan gücü ve yoğunluğu var."

"Uzundere örneğini muhtarlar iyi takip etsin"

280 konut ve 33 iş yerini kapsayan Karabağlar-Uzundere projesinin ilk etabının bitime yaklaştığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Muhtarlara düşen büyük görev var. Herkesin, özellikle de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak bölgelerdeki muhtarların Uzundere örneğindeki işleyişi çok yakından takip etmesini ve vatandaş memnuniyetini iyi değerlendirmesini öneriyorum. Metrekare değildir değeri getiren. Bayraklı gibi bir yerde İzmir değer kazanacak, senin malın da değer kazanacak. Uyguladığımız kentsel dönüşüm projesinde kimse kırılmıyor, komşuluk ilişkileri kaldığı yerden devam ediyor. İnsanlar oradan oraya sürüklenmiyor. Kendi istekleri doğrultusunda yeni yuvalarına kavuşturuyoruz. Ben kimseyi müteahhide ezdirmiyorum. Yüklenici firma da, mal sahipleri de bizimle muhatap olacak. Yani garanti biziz. Kentsel dönüşümün ne olduğunu nasıl yapılacağını bu projeyle herkese gösteriyoruz. Bu proje kentin aynası olacak" dedi.

"Uzlaşmak ve anlaşmak"

Uyguladıkları kentsel dönüşüm modelinin diğerlerinden farklı olduğunun altını çizen Kocaoğlu, şöyle konuştu: "İşin temelinde önce uzlaşmak, önce anlaşmak var. Bu memnuniyeti herkes görsün, örnek olsun diye hem yüklenici firma hem de biz elimizi taşın altına koyduk. Herkes ucundan kıyısından bir şeyler koparmaya çalışabilir ama benim her şeyim tescilli. Bana güvenen adamın benim hak yemeyeceğimi, katakulli yapmayacağımı bilmesi lazım."

Kocaoğlu: “Katakulli yapmam”

Kocaoğlu: “Katakulli yapmam”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber