Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 23:38 Yorum: 0

Kocaoğlu Kültürpark için konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis'inde Kültürpark İzmir projesi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Taksicinin, esnafın...

Kocaoğlu Kültürpark için konuştu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis'inde Kültürpark İzmir projesi ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Taksicinin, esnafın para kazanmasını, bu kentin kalkınmasını istemiyorsanız bu projeye "hayır" diyebilirsiniz ama eğer bu kentin kalkınmasını, istiyorsanız bu projeye karşı çıkmayacaksınız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz idaresinde gerçekleşti. Mecliste Kültürpark İzmir projesiyle konuşan Kocaoğlu, "Kültürpark kurtuluşun simgelerinden bir tanesidir. İsmet İnönü Kültür Merkezi ekonomik ömrünü yitirdi. Her sene tadilat yapıyoruz ama fayda etmiyor. Atlas Pavyonu ve fuar holleri yıprandı, "kaldıralım" dedik. Bunların yerine kültür sanat etkinliklerini yapacağımız bir bina yapacağız, adını da yine İsmet İnönü Kültür Merkezi koyacağız. Burası gerçek anlamda zaten yıprandı. Bugüne kadar niye gündeme getirmedik? Fuar burada işlevini sürdürüyordu. Yıpranıyor, yol ve kaldırım dayanmıyordu. Şimdi fuarların büyük kısmı Gaziemir'e taşındı. Fuarların artarak devam etmesi için bu projeyi yapacağız. Bu kentin gelişmesine faydalı olacak bir mekana ihtiyacımız var. Taksicinin, esnafın para kazanmasını, bu kentin kalkınmasını istemiyorsanız bu projeye "hayır" diyebilirsiniz ama eğer bu kentin kalkınmasını, esnafın, vatandaşın lokmasını büyütmesini istiyorsanız bu projeye karşı çıkmayacaksınız" diye konuştu.

"İsterse beni ipe çeksinler yaparım"

Oturumda söz alan AK Parti'li Ali Kökoğuz ise Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in ilçede yapılması planlanan tıbbi atık tesisiyle ilgili geçtiğimiz günlerde dile getirdiği eleştirilerini Kocaoğlu'na hatırlattı. Hem AK Parti'li üyelerin, hem de Menemen Belediye Başkanı Şahin'e ortak yanıt veren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: "Tıbbi atık tesisi 5 dönümlük arazide yapılacak. Geriye bir atık kalmayacak. Sağlığa zararsız hale getirilip yakılan atıklar daha sonra Harmandalı'ya götürülecek. Yanlış bilgilendirme var. Hangi belediye başkanına sorarsanız sorun, kimse arka bahçesine bir şey istemiyor. Yasa izin veriyorsa, isterse beni ipe çeksinler yaparım ama yasa izin vermiyorsa yapacak bir şey yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz ama yasa izin veriyorsa arkama dönüp bakmam yaparım. Kendisi sanki gelip kendi evsel atığını bize bırakmıyormuş."

"Sayılı çevre yatırımlarından bir tanesi"

AK Parti grubunun Yüzülebilir Körfez projesini gündeme getirmesi sonrası Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Körfez'de ÇED onayı geldi. Adanın yerinin belirlenmesi için bir çalışa yapılması gerekiyor. O belirlendikten sonra projeye başlayacağız. Arkadaşlar ihale hazırlıklarını sürdürüyor. İZSU'nun yaklaşık bin 900 dönümlük arazisinde buradan çektiğimiz malzemeyi rehabilite edecek çalışmaları başlatıyoruz. Sanıyorum 6-7 ayda bu çalışmalar başlayacak. Bu malzemeler için mutlaka bir ada yapmamız gerekiyor. Çevre Bakanımız da bu konuyu hızlandıracağını söyledi. Bu kentin geleceği için bir numaralı yatırımdır. Dünyanın sayılı çevre yatırımlarından bir tanesidir. Ve İzmir'in tanınması çok büyük önem taşıyor. Bu kentte 70 yıl önceki gibi denize girilmesi kentin tanıtımı için büyük önem taşımaktadır."

"Susuzdede ilgisizlikten çürüyor"

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da, Suzuzdede Parkı'yla ilgili eleştiride bulundu. Parkın kaderine terk edildiğini ve kötü niyetli şahısların hedefi haline geldiğini kaydeden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Kültürpark projesini tartışırken, kentimizde en az Kültürpark kadar önemli bir yeşil alanı unutuyoruz. Kentin sayılı yeşil alanlarından olan bu park ne yazık ki bakımsızlıktan, ilgisizlikten çürüyor. Vatandaşlarımız artık zamanında ailelerin çocuklarıyla birlikte geldiği bu devasa yeşil alan önünden geçmeye korkuyor. Onca şikayete karşın aydınlatması çalışmayan, temizlenmeyen, alkoliklerin cirit attığı, berduş yatağı haline gelen bu yerde hiçbir çalışma yapılmıyor. Bu güzide park belediye sahip çıkmadığından ötürü adeta köhne bir viraneye döndü. Belediyemizin görevi sadece para harcayarak yeni parklar yapmak değil, elindeki tesislere de sahip çıkıp yaşatmaktır. Birçok ilçe belediyesinden fazla bütçeye sahip Park ve Bahçeler Dairesinin burayla acilen ilgilenmesini ve parkın yeniden ayağa kaldırılmasını diliyoruz." Bunun üzerine Susuzdede Parkı'nda kasım ayı içerisinde yenileme çalışması yapılacağını belirten Kocaoğlu, "Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan onaylar alındı, burası SİT alanı ilan edildi. Projemizi hazırladık ve kasım ayında ihaleye çıkarak burayı A'dan Z'ye rehabilite edeceğiz. Psikopatlar ve madde bağımlılarıyla ilgili bizim bir görevimiz yok. Kolluk kuvveti biz değiliz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber