Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Spor 06 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Kocaoğlu ve Akpınar’dan stat açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte statlar konusunda açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Karşıyaka...

Kocaoğlu ve Akpınar’dan stat açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte statlar konusunda açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Karşıyaka Yalı ve Göztepe'de yapılacak statlarla ilgili stat yapma ısrarını anlayabilmiş değilim. Buralara stat yapmak şehircilik açısından da yanlıştır. Bizim çekilecek davamız yok ama eğer varsa çekmeye hazırız. Madem ısrar ediyorsunuz, alın yapın" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Karşıyaka'nın Çiğle Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki antrenmanını ziyaret etmiş ve Hamza Dağ burada, "Aziz Başkan bizi Danıştay'dan karar bekleme aşamasından kurtarsın artık. Stadımıza bir an önce kavuşalım. Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat kaldığı yerden devam edecek" demişti.

"Statlar kente fayda sağlamayacak"

Konu ile ilgili bugün Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile basın toplantısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açtıkları bir dava olmadığını, ancak eğer varsa davayı geri çekmeye hazır olduklarını söyledi. Söz konusu statların kente fayda sağlamayacağını ve bu konudaki görüşlerinin devam ettiğini belirten Kocaoğlu, "Uzlaşma diye bir şey söz konusu değil. "Ben Örnekköy'e stat yapmayacağım, Tekeli'ye yapmayacağım, Karşıyaka Yalı'ya stat yapacağım, Göztepe'ye stat yapacağım, Büyükşehir dava açtı engelledi. Davayı geri çeksin yapalım" diyorlar. Karşıyaka Yalı'ya ve Göztepe'ye stat yapma konusundaki ısrarı algılayabilmiş değilim. Alsancak'da, Karşıyaka Yalı da, Göztepe de 15 bin kişiden fazla kapasite olamıyor. İzmir'in şehir stadının olmadığını da göz önüne alırsak bu statların hiçbirisi ihtiyacı karşılamıyor. Uzlaşı aramıyoruz. Dava yok, mahkeme kararı var. Uygulama planında yapılan işler de belli. Bizim çekeceğimiz dava söz konusu değil. Bildiğimiz bir dava yok. Varsa onu da çekmeye hazırız. Biz aslında geri adım atıyoruz ve olmayan davanın polemiğini gidermek istiyoruz" diye konuştu.

"Çeşitli nedenlerden dolayı dava açtık"

Statlar konusunun gündemi meşgul ettiğini belirten Kocaoğlu, "Hem Göztepe hem de Karşıyaka Yalı statlarıyla ilgili hiçbir bilgimiz olmadan basından öğrendiğimiz kadarıyla stat yapılma kararı verildi. Sonra projeyle ihaleye çıkıldı. Biz çeşitli nedenlerden dolayı, bir imar yasasının emredici hükümleri yerine getirilmediğinden, plan değişikliği yapılmadığından dolayı ve kentin özellikle Karşıyaka ve Göztepe'de kent çevresinde başka bir yeşil alan bulunmaması, statların İzmir'in ihtiyacını karşılayamayacağı, zorlamayla 15 bin kişilik statların şehir stadı olmayacağı gibi birçok nedenle, TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı protokol ve ihale mevzuatına dava açtık. Bizim açtığımız davayı imar uygulamasıyla yapılmama yönünden, prosedür eksikliği yönünden ihalenin iptaline, imar uygulamasını eksiklikleri tamamlanmasından sonra ihaleye çıkılabileceğine, protokolün geçerliliğinin devam ettiğine karar verildi" ifadelerine yer verdi.

"Çekeceğimiz bir dava yok"

Mahkeme tarafından verilen kararı hatırlatan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"TOKİ ile Bakanlık arasında yapılan sözleşmenin iptaline gerek yoktur, bunu yaparken imar mevzuatına uyması gerekir dendi. Sonra Bakanlık üst mahkemeye dava açtı, bu kararın iptali için. Yani "ben imar uygulaması yapmadan da stat yapabilirim" diye. O dava Bakanlık'ta sürüyor. Bizim üst mahkemeye açtığımız bir dava yok. Bizim çekeceğimiz bir dava da yok."

"Çekecek dava varsa çekmeye hazırız"

İzmir'in kuzeyinde ve güneyinde stada ihtiyacı olduğunu, sadece stat değil, bir spor kompleksi yapılması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Karşıyaka'da Karşıyaka Spor Kulübü'nün, Göztepe'de Göztepe Spor Kulübü'nün alt yapısını çalıştırabileceği spor okuluna kavuşulacağı bir alt yapı tesisinin yapılmasının doğru olduğu savına geldik. Tire'de bir stada başladık. Bornova Stadı'nın açılışını gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz'da başımızdan bir felaket geçti. Bizim görevimiz, kentte dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, kutuplaşmayı önlemek, birlik ve beraberliği sağlamak gibi görev ve misyonumuz var. Bizim çekecek bir davamız yok ama böyle bir dava varsa sonuçlanmamış, kesin hükmü verilmemiş, mahkeme kararına dönüşmemiş ve çekmemiz gereken bir dava varsa bu davayı çekmeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu uzlaşı kültürünün kente yerleşmesi konusunda katı atık başta olmak üzere birçok sıkıntımız var; anlaşarak, uzlaşarak ve eğer giderilecek hata varsa o hatalar da giderilerek katılımcı yönetim anlayışı ile kenti yönetmek istiyoruz. Hem Göztepe hem de Karşıyaka Yalı, hem Alsancak Stadı için her türlü özveriye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

"Hepimize yazık"

Kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savunan Kocaoğlu, "Sanki belediyeler engel olduğu için yapamıyoruz mesajı veriliyor. İş siyasete dökülüyor. Biz içimizde çelişki yaşamıyoruz. Halkı yanlış yönlendirme var. Alt tarafı 100 milyon liralık stat yapılacak. Bakanlığa da, İzmir'e de, Hükümete de, bize de, İzmirliye de yazık. Şemsiye hikayesini geçti kardeşim. Hepimize yazık. Kent için çalışıyoruz. Politik yanım ağır basmıyor. Yeter bu kentin iki tane stattan çektiği. Madem öyle, alın yapın diyoruz" dedi.

Akpınar: "Anlamış değilim"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Siyasetçilerin ve bazı grupların stadyum konusunda haksız yere eleştirilerinin doğru olmadığının ispatını görüyoruz. Karşıyaka'daki stadyumun kente değer kazandırmayacağının inancını sürdürüyorum. Kente değer kazandırmayacak ancak Bakanlığın arazisi olan ve bedelsiz olarak tahsis ettiğimiz alanda yapılacak statta bu kadar ısrarcı davranmalarını anlamış değilim. AKP Hükümeti döneminde 25 stadyumun 23 tanesi şehrin dışına çıkartılarak yapıldı. Biz, stadyum yapılmasına karşı değiliz. Örnekköy'de yapılacak ulaşımın kolay olduğu, giriş çıkış yapacağı alanda bir stadyum yapılmasının doğru olacağını söyledik."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber