Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 25 Mayıs 2017 - 09:54 Yorum: 0

Kocasının katilinin kardeşini oğluna öldürtmekten tutuklandı

Adana'da bir anne oğluna kocasını 10 yıl önce öldüren şahsın kardeşini 12 gün önce öldürtmekten tutuklandı.

Kocasının katilinin kardeşini oğluna öldürtmekten tutuklandı

Adana'da bir anne oğluna kocasını 10 yıl önce öldüren şahsın kardeşini 12 gün önce öldürtmekten tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 13 Mayıs günü Gürselpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, büfe çalıştıran 46 yaşındaki Seydi Özacar, büfede bulunduğu sırada silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Olaydan sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bu arada, Özacar'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılıp, daha sonra yakınları tarafından toprağa verildi.

Polis yaptığı çalışmada, Özacar ailesinin Kartal ailesi ile kan davalı olduğunu tespit etti. Ekipler, araştırmayı derinleştirdiğinde 8 Ağustos 2007 yılında Seydi Özacar'ın kardeşi Fırat Özacar'ın (40) 10 yıl önce Tuncay Kartal'a 50 lira borç para verdiğini, ancak aradan zaman geçmesine rağmen Kartal'ın borcunu ödemediğini, bu nedenle Özacar'ın da "borcunu çok geciktirdin bana 50 değil 70 lira vereceksin" dediğini, bu nedenle aralarında tartışma çıktığını, Özacar'ın tabancasına davranarak Tuncay Kartal'ı öldürmek isterken yanındaki kardeşi Mehmet Kartal'ı vurup öldürdüğünü, bu nedenle iki aile arasında husumet olduğunu belirledi. Polis ayrıca bu olaydan sonra Fırat Özacar'ın yakalanarak adalete teslim edildiğini ve 16 yıl 8 ay hapis cezası aldığını, halen cezaevinde olduğunu tespit etti.

Anne oğlunu azmettirdiği gerekçesiyle tutuklandı

Polis, yaptığı çalışmada bu 20 liralık davadan dolayı babası Mehmet Kartal öldürüldüğünde 16 yaşında olan Serdar Kartal'ın (26), 13 Mayıs günü büfeye giderek babasını öldüren Fırat Özacar'ın kardeşi Seydi Özacar'ı öldürdüğünü belirledi. Polis, Serdar Kartal'ın cinayeti tek başına işlemediğini, olaya anne Hikmet Kartal, hala Mehtap Örs, eşi Veli Örs ve kuzeni Zeynep Doğan ile iki arkadaşı Enes Akıncı ile Yener Sari'nin de karıştığını belirleyerek operasyon yaptı. Yapılan operasyonda bu 6 kişi gözaltına alınırken, Serdar Kartal kaçtı.

Polis zanlıları emniyete getirerek sorguya aldı. Zanlılar, sorgularında cinayetten haberleri olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. 6 zanlı ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan anne Hikmet Kartal oğlunu "cinayete azmettirmekten" Yener Sari ise "cinayete yardım ve yataklıktan" tutuklandı. Diğer 4 zanlıdan enişte Veli Örs ile kızı Zeynep Doğan savcılıktan serbest bırakılırken, hala Mehtap Örs ile zanlının arkadaşı Enes Akıncı adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Katil zanlısı Serdar Kartal ise polis tarafından her yerde aranıyor.

Kocasının katilinin kardeşini oğluna öldürtmekten tutuklandı

Kocasının katilinin kardeşini oğluna öldürtmekten tutuklandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber