Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Yerel 14 Ekim 2016 - 17:48 Yorum: 0

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine yaptığı maddi katkılar ile bilinen ve Üniversiteye ismi verilen Sıtkı Davut Koçman vefatının 11. yılında Üniversite...

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine yaptığı maddi katkılar ile bilinen ve Üniversiteye ismi verilen Sıtkı Davut Koçman vefatının 11. yılında Üniversite AKM salonunda düzenlenen program ile anıldı. Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Sıtkı Koçman Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Naci Parmaksız, Sıtkı Koçman'ın kızı Okşan Koçman, torunu Alan Perese, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Gökalp, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Anma programı öncesi Sıtkı Davut Koçman'ın hayatının anlatıldığı "Sarı Ceketli Mühendis" belgeseli gösterildi.

Anma programında konuşan Sıtkı Koçman Vakfı Başkanı emekli Vali Naci Parmaksız, Sıtkı Davut Koçman'ı anlayabilmek için yaşadığı döneme bakılması gerektiğini söyledi. Parmaksız, "O dönemi kendi şartlarında, kendi kurallarında değerlendirmek lazım. O açıdan baktığımız zaman hem Osmanlı dönemini görmüş, hem de yokluk ve yoksulluğu görmüş bir insandı rahmetli Koçman. Sıtkı Davut Koçman Muğla Üniversite adına bir vakıf kurdu ve daha sonra bu vakıf bağımsız bir vakıf haline geldi. Bugün yılda 2 milyon TL rahmetlinin bıraktığı mallardan gelir elde ediyoruz. Bu gelirin büyük bir ağırlığı da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilmektedir. Geçen yıl 500 kişiye burs verdik. Üniversitemizdeki öğretim üyelerinin bilimsel yayınlarına destek olmak adına yaklaşık 1 milyon TL katkıda bulunuyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, hayatta gördüğü ve tanıştığı nadir insanlardan birisinin Sıtkı Davut Koçman olduğunu söyledi. Rektör Harmandar, "Rahmetli Koçman ile 2000 yılında geldiğim Muğla'da 2005 yılına kadar Vakıf yönetiminde çalışma fırsatı buldum. Bu süre içinde Sayın Koçman'ı yakından tanıma fırsatım oldu. Sayın Koçman'ın en önemli özelliği çok mütevazi bir insan olmasıydı. Kim olursa olsun hiç kimseyi birbirinden ayrıt etmez, çocuklarla çocuk, yetişkinler ile yetişkin olurdu. Ülkemizin gelişmekte olduğu yıllarda büyük bir girişimcilik örneği göstermiştir. Önce müteahhitlik hizmetleri ile başladığı iş hayatında ileri yıllarda yanında binlerce işçi istihdam eden büyük bir işadamı olmuştur. Sayın Koçman yaptığı yardımları devlete vergisini ödedikten sonra kalan parası ile yapmıştır. Bu da en önemli özelliklerinden birisidir" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Sıtkı Davut Koçman'ın yaşamı boyunca en büyük yatırımını insana yaptığını açıkladı. Vali Çiçek, devlete, millete, ülkeye çok iyi bir iş yapacakların, devletin temel unsurları olan insanların iyi yetişmesine vesile olmak olduğunu belirterek, "Sayın Sıtkı Koçman fizikin ve madden aramızdan ayrıldı. Bu yıl 11. Ölüm yıldönümünde anıyoruz ve daha nice yıllar anılacak. Salonlarda olmasa kalplerde, kitaplarda, eserlerde anılacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden lisans almış, doktorasını yapmış ve akademisyenler de çalışmaları ile Koçman'ın kalplerde yaşamasını sağlayacak. Rahmetli Koçman vakıf kurmuş, vakıf mütevelli heyeti de rahmetlinin yapacağı çalışmaları devam ettiriyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Sıtkı Davut Koçman fotoğraf sergisinin açılışı programa katılan konuklar tarafından açıldı ve sergi topluca gezildi.

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Koçman, 11. Ölüm yıldönümünde anıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber