Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 17:03 Yorum: 0

Kodlama Ve Robotik Eğitimleri Başladı

ANKARA (İHA) – Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik kodlama...

Kodlama Ve Robotik Eğitimleri Başladı

ANKARA (İHA) – Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik kodlama ve robotik eğimleri başladı.

10 Mayıs Salı günü ilkokul öğrencilerine yönelik kodlama, 12 Mayıs Perşembe günü ise ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kodlama ve robotik eğitimleri verildi. TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi bilgisayar laboratuvarlarında verilen eğitimlerde robotik eğitimlere yönelik kitlerde tanıtılarak okullara teslim edildi.

"ARTIK GENÇLER TEKNOLOJİDE EDİLGEN DEĞİL ETKEN OLACAK"

Eğitimler sırasında öğrencileri ziyaret eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Etkinliğin temel amacı, gençlerin teknoloji dünyasında edilgen değil etken olmalarını sağlamaktır. Verilecek eğitimlerle gençlerin salt kodlama öğrenmesini değil analitik düşünme ve sistematik çalışma becerilerine katkı sağlamak gibi hedeflerimiz var" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, TechAnkara Proje Pazarı girişimcilerinden Doç. Dr. Selçuk Özdemir'den aldıkları eğitimin sonrasında, uzaktan eğitim ile çalışmalarına devam edecek, ardından 2-5 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara Congresium'da ikincisi düzenlenecek olan e-Gameshow'da takımlar halinde yarışacaklar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber