Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

KOMEK sınıfta öğretiyor, atölyede kazandırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mesleki Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri'nden (ASEM) mezun olan kursiyerlerine atölyelerde iş imkanı...

KOMEK sınıfta öğretiyor, atölyede kazandırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mesleki Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri'nden (ASEM) mezun olan kursiyerlerine atölyelerde iş imkanı sunarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da 400 binden fazla mezun veren KOMEK'in bir marka haline geldiğini belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de yaygınlaşan KOMEK'lerin kursiyerlerin aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağladığını kaydetti. Başkan Akyürek, mezun olan KOMEK kursiyerlerinin ürünlerinin satış merkezlerinde onlar adına satışının yapıldığını, aynı zamanda açılan atölyelerde adeta fabrika gibi üretim yapılarak iş imkanı sağlandığını dile getirdi. İlk olarak KOMEK ve ASEM'lerde mefruşat ile giyim kurslarından mezun olan kursiyerlerin atölyelerde çalışmaya başladığını belirten Başkan Akyürek, "Saman Pazarı Mefruşat Atölyesi'nden sonra Büyük Sinan Giyim Atölyesi de çalışmalarına başladı. Yoğun talebin olduğu atölyelerden 2 dönem kurslara devam eden öğrencilerimiz faydalanabiliyor. İşkur destekli açılan atölyelerde kursiyerler hem öğreniyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Atölyelerimizde Türkiye genelinden siparişler alınıyor. Seri üretimin yanında fason ve özel tasarım çalışmaları da yapılıyor. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel hastanelerin çarşafları, ameliyat önlükleri, özel firmaların oyun çadırları, sandalye örtüleri, çeyiz ürünleri, mefruşat ve dikişe dair her şey bu atölyelerde dikiliyor. KOMEK atölyelerindeki çalışmalar kursiyerlerin bütçesinin yanında Konya ekonomisine de katkı sağlıyor" dedi.

Başkan Akyürek, atölye sayısının önümüzdeki dönemde gelen taleplere göre artabileceğini de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber