Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 16 Şubat 2016 - 17:15 Yorum: 0

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir"

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İnsani Yardım Vakfı ( IHH) Malatya Şubesi'nin destekleriyle "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın, ihtiyacın olmayanı paylaş, ihtiyacın olanı al" sloganıyla Yeni Devlet Hastanesi önünde yardım platf

'Komşusu açken tok yatan bizden değildir'

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İnsani Yardım Vakfı ( IHH) Malatya Şubesi'nin destekleriyle "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın, ihtiyacın olmayanı paylaş,  ihtiyacın olanı al" sloganıyla Yeni Devlet Hastanesi önünde yardım platformu kuruldu.

Projenin tanıtılması amacıyla düzenlenen törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, İnsani Yardım Vakfı (IHH) Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ile Yeni Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları katıldı.

BAŞKAN POLAT, “YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA HİZMET ANLAYIŞIMIZDIR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yardımlaşma ve dayanışmayı bütün topluma yayarak, paylaşma bilincini her daim canlı tutmaya gayret gösteriyoruz. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadisi Şerif doğrultusunda ekonomik durumu yerinde olmayan aileler başta olmak üzere yaşlı, dul, yetim ve öksüzlere yiyecek, giyecek ve ekmek yardımlarımız devam ediyor. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüz bünyesindeki Hayır Çarşımızda 19.881 adet kıyafet, 808 bin 873 adet ekmek yardımında bulunduk. 82 mahallede yapılan incelemeler ve muhtarların görüşleri doğrultusunda 4.255 haneye yapılan ziyaretler kapsamında ekonomik durumu yeterli olmadıkları tespit edilen 1.563 aileye yardım yaptık” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmanın hem insani hem de sosyal belediyecilik anlamında sorumlulukları arasında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Hedeflerinin farkındalık yaratmak olduğunu belirten Başkan Polat, “Hemşerilerimiz Yeni Devlet Hastanesi önüne kurduğumuz platforma evlerindeki ihtiyaç fazlası elbise ve ayakkabılarını getirebilirler. İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi ile yaptığımız işbirliğiyle oluşturulan standa duyarlı vatandaşlarımız tarafından getirilen eşyalar buradaki askıya asılıyor, ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz neye ihtiyacı varsa gelerek buradan temin edebiliyorlar. Belediye olarak bu tip sosyal sorumluluk projeleri bizim için önemli. Yardımlaşma ve paylaşmayı sürekli hale getirmek için imkânlarımız doğrultusunda bu tip projelere destek oluyoruz" dedi.

Başkan Polat, "Yeni Devlet hastanesinde tedavi gören hastalarımız, yakınları veya il dışından gelen ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz buradan ihtiyaçları olan eşyaları alabilecekler. Proje ortağımız İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesine ve Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüze ayrıca teşekkürler ediyorum" dedi.

IHH Şube Başkanı Ömer Derin ise yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

"Dolabında durmasın sokakları ısıtsın" projesini geleceğin iyiliksever Türkiye'sinin oluşmasında önemli bir adım olarak değerlendiren Şube Başkanı Derin,"Şehirler maddi ve manevi yönleri olan yerlerdir. Şehrül-Eminlerinde şehrin hem maddi, hem de manevi ihtiyaçlarını görmeleri gerekiyor. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ta bu anlamda maddi ve manevi açıdan şehri iyi okuyan, şehrin ruhuna hitap eden bir Başkanlık modeli ortaya koymaktadır. Şehrin hem maddi hem de fiziki ihtiyaçlarını modern şehircilik anlayışına uygun bir şekilde giderirken aynı zamanda bu tür sosyal projelerle dezavantajlı gruptaki kardeşlerimizi unutmuyor. Bu vesileyle bizi bir araya getiren Rabbime şükürler olsun, paylaşma ve yardımlaşma bilincini şehrin tamamına yaymak için güzel bir proje hayata geçti " diye konuştu.

BAŞKAN POLAT YANIDA GETİRDİĞİ ELBİSELERİ ASKIYA ASTI

Yeni Devlet Hastanesinde önünde her sabah 07.00 ile 09.00 arası çorba ikramının yapıldığı İkram Çeşmesinin yan tarafına kurulan stand hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra askılara yerleştirilen eşyaları inceleyen Belediye Başkanı Polat, yanında getirdiği takım elbise, eşofman ve kazak askıya astı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber