Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 28 Temmuz 2014 - 17:41 Yorum: 0

Kömür ocaklarının sağlıklı işletilmesini istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Kömür ocaklarının kapanmasını değil, sağlıklı bir şekilde işletilmesini istiyoruz” dedi.

Kömür ocaklarının sağlıklı işletilmesini istiyoruz

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Hasip Kaplan, Faysal Sarıyıldız ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile Bahçelievler Mahallesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının eşit koşullarda yapılmadığını ifade etti.

Kendisinin adaylığını içine sindiremeyenlerin olduğunu savunan Demirtaş, TRT ve hususi kanallarda kendilerine eşit fırsat verilmesi biçiminde rekor bir oyla cumhurbaşkanı seçilebileceğini ileri sürdü.

Şırnak'taki kömür ocakları problemine değinen Demirtaş, sorunun bilincinde olduklarını, milletvekilleri, endüstri odası, iş odaları, belediye, HDP ve esnaf kuruluşlarıyla birlikle çözüm aradıklarını belirtti.

Demirtaş, şöyle devam etti:

'Bu seçimden sonra, kalıcı bir çözüm için daha önemli adımlar olacak. Hükümete bu konu hakkında daha çok baskı yapacağız. Buradaki maden ocaklarının iş ve işçi güvenliği sağlanarak, o ocağa inen her insanın hayat hakkı güvenceye alınarak, çalışmasını istiyoruz. Kömür ocaklarının kapanmasını değil, sağlıklı bir biçimde işletilmesini istiyoruz. Hükümetin de bilhassa buradaki yatırımcıya, işverene destek olmasını istiyoruz. Çünkü Şırnak'taki kömür ocaklarında kesilen hisse çok çok yüksektir. Bunun düşürülmesi lazım. İşçinin ve çalışanın maaşının artırılması lazım. Çareyi beraber bulacağız.'

Programın ardından Uludere'ye geçeceklerini dile getiren Demirtaş, 'Orada Roboski katliamı şahsında bu ülkedeki tüm katliamları lanetleyeceğiz. Bayramın ilk gününde istiyoruz ki coğrafyamızın dört bir köşesinde sulh ve kardeşlik hakim olsun. Rojova, Filistin ve Kobani başta olmak üzere dünyanın tüm halklarına Şırnak’tan bin selam olsun. Onların yanındayız' diye konuştu.

Muhabir: Şaban Yılmaz-Ensar Özdemir

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber