Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik, kalitesiz kömür dağıtımı ve 2016 fiyat lisesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik, kalitesiz kömür dağıtımı ve 2016 fiyat lisesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Basın açıklamasına Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik ve oda üyeleri katıldı. Yapılan basın toplantısında 2016 yılı kömür fiyatları açıklanırken, hava kirliliğine neden olan kalitesiz kömürlerle ilgili bilgiler aktarıldı. Gaziantep'teki hava kirliliğiyle ilgili mücadele ettiklerini vurgulayan Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik, "Gaziantep'in kirli havadan kurulması için var gücümüzle mücadele ettik bundan sonra da etmeye devam edeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN HİÇBİR YERİNDE BULUNMAYAN KALİTE KONTROL MERKEZİNDE KÖMÜRLERİMİZ İNCELENİYOR"

İthal edilen kömürlerin sıkı bir denetimden geçerek alındığını belirten Keklik, "Bizim burada satmış olduğumuz ithal linyit dediğimiz kömürler son derece titizlikle incelenmiş Amerika'dan, Avrupa'dan, Rusya'dan ithal edilen kaliteli kömürlerdir. Bu kaliteli kömürler olmasına rağmen biz bunları tekrar burada Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan sadece Gaziantep'te olan bir uygulamayla kalite kontrol noktası dediğimiz bir noktada bu gelen kömürlerin hepsini kalitesini kontrol ediyoruz. Bu kontrol esnasında da zabıta daire başkanlığımızın bir memuru, çevre müdürlüğümüzden de bir memur hazır bulunmaktadırlar. Bu şekilde denetimden geçirdikten sonra eğer ki gelen ithal linyit kömürlerde de hava kalitesini bozacak bir kömür varsa bunlara derhal cezai işlem yapılıyor ve bunlara el konulup yine Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan Yediemin Deposu dediğimiz depoya muhafaza altına alıyoruz ve o kömürlere el koyuyoruz " şeklinde konuştu.

"EĞER GAZİANTEP'TE 70-80 BİN MUHTAÇ AİLE VARSA BU ŞEHRİN MARKA ŞEHİR ÖZELLİĞİ KALMAMIŞTIR"

Ücretsiz dağıtan kömürlerle ilgili konuşan Gaziantep Mahrukatçılar Oda Başkanı Müslüm Keklik," Biz asla Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın veya valiliklerin, kaymakamlıkların dağıttığı kömürlere karşı değiliz. Tabi ki devletimiz fakire muhtaç olana yardım etmeli, bakmalı ve bakmakla da mükelleftir. Ama marka dediğimiz şehirde bugün 70-80 bin ton dağıtılıyorsa bu her aileye bir tondan 70-80 bin aile demektir. Eğer Gaziantep'te 70-80 bin muhtaç aile varsa bu şehrin marka şehir özelliği kalmamıştır. Marka şehirlikten çıkması lazım. Vatandaşın 5 katlı apartmanı var devletin kömüründen kömür yardımı almış. Kömürlerin çarpık bir şekilde dağıtılmasıyla el altından sayılarak haksız kazanç elde ediliyor. Bun nedenle buradan devlet yetkililerimize çağrıda bulunuyorum, lütfen kömür dağıtımlarının isabetli bir şekilde muhtaç ailelere dağılması yönünde gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"GEÇEN SENE İLE FİYAT LİSTESİYLE HEMEN HEMEN AYNI"

Keklik, "Fiyat listesi geçen yılla hemen hemen aynı. Biz kar gözetmeyi bırakıp tüketicinin haklarını korumak için burada elimizden geldiği kadar kar marjlarımızı aşağıya çektik. Sobalık dediğimiz kömürlerin peşin fiyatları 570 TL, taksitli fiyatları 620 TL, tahta kırığı ve odun peşin fiyatı 550 TL, taksitli fiyatı 600 TL taksitli fiyatı yaptık. Kalorifer kazanında kullanılan karpuz denilen kömürün fiyatı ise 230 dolardır. Tabi vadeli fiyatları değişebiliyor" diye konuştu.

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Kömürcülerden Kalite Tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber