Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Haziran 2016 - 11:48 Yorum: 0

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Malatya ile Elazığ arasında yapımı süren Kömürhan Tüneli ve köprüsü çalışmalarını inceleyen iki ilin valisi yetkililerden çalışmalar hakkında...

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Malatya ile Elazığ arasında yapımı süren Kömürhan Tüneli ve köprüsü çalışmalarını inceleyen iki ilin valisi yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ile Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yapımı süren Kömürhan tüneli ve köprüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Kale Kaymakam vekili Vedat Yılmaz, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen ile diğer yetkililerinde hazır bulunduğu inceleme sırasında Firma Proje Müdürü Taha Özdilek tarafından köprü ve tünel inşaatı hakkında teknik bilgiler verildi. Yapımı süren çift tüp tünel ile 660 metrelik köprünün faaliyete geçmesi ile eski yolun tehlikeli yük taşıyan araçların kullanımına bırakılacağı belirtilirken, Malatya tarafında ise köprülü kavşak yapılacağı ifade edildi. Malatya Valisi Toprak ve Elazığ Valisi Zorluoğlu daha sonra tünel içerisine girerek incelemelerde bulundu. Firma yetkilileri, tünelin beton kaplama dahil inşaat çalışmasının tamamlandığı belirterek aydınlatma, havalandırma ve sinyalizasyon çalışmalarının sürdürüleceğini kaydetti. Yetkililer Kömürhan köprüsü ile birlikte 2018 yılının ilk yarısında çalışmaların tamamlanarak ulaşıma açılmasının hedeflendiği söyledi. Malatya Valisi Mustafa Toprak çalışanlara teşekkür ederken, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise köprü ve tünel sayesinde Malatya ile Elazığ'ın insanlarının gönüllerinin daha da iyi bir şekilde bağlanacağına inandıklarını söyledi. Kadim dostluğunun daha da pekiştirileceğini dile getiren Zorluoğku, köprünün dostluğun fiziki bir simgesi olacağını söyledi. Tünel içerisinde yapılan incelemelerin ardından Valiler ve diğer yetkililer şantiye binasında yer alan toplantı salonuna ayrıntılı brifing aldı. Tünelin tamamlanması ile birlikte Malatya-Elazığ yolunun 1 kilometre kısalacağını belirten yetkililer, trafik güvenliği ile ekonomi ve zaman tasarrufunun da sağlanacağını ifade etti. Brifing sonrası çalışanların daveti üzerine şantiye de kalan her iki Valide işçilerle birlikte iftarlar yaptı. İftardan sonra işçilerle sohbet eden Valiler daha sonra şantiyeden ayrıldı.

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Kömürhan Tünelinde Çalışmaları Sürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber