Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

Konak Meydanı’nda bağdaş kurup kitap okudular

CHP Konak İlçe Örgütü, Türkiye'deki okuma oranının düşüklüğüne dikkat çekmek amacıyla Konak Meydanı'nda bağdaş kurarak kitap okudu.

Konak Meydanı’nda bağdaş kurup kitap okudular

CHP Konak İlçe Örgütü, Türkiye'deki okuma oranının düşüklüğüne dikkat çekmek amacıyla Konak Meydanı'nda bağdaş kurarak kitap okudu. İlçe başkanı Şakir Başak, cep telefonu ve iletişim masraflarına ayda 213 TL ayıran bir ailenin, kitaba yılda 6,5 TL ayırdığını belirterek, "Yurdumuzda 95 kişiye bir kahvehane, 65 bin kişiye bir kütüphane düşüyor" dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ilçe örgütü, 2016-2017 eğitim öğretim yılının dün itibariyle başlamasıyla birlikte Türkiye'deki kitap okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmamasına dikkat çekti. Konak Meydanı'nda bağdaş kurarak kitap okuyan partililer, ellerinde istatistiksel verilerin bulunduğu dövizler taşıdı.

"86. sıradayız"

Meydanda basın açıklaması yapan Başkan Başak, "Yayınlanan bazı raporlara göre Türkiye'nin kitap okumada dünya ülkeleri arasında 86. sırada olduğunu belirtmek istiyorum. Türkiye'de günde ortalama 5 saat televizyon seyredilirken kitap okumaya yılda sadece 6 saat ayrılıyor. Ayrıca bir yurttaşın okumaya ayırmış olduğu zaman diğer gelişmiş ülkelere göre karşılaştırdığımızda bir Norveçlinin bizden 300 kat, bir Amerikalının 210 kat, bir İngiliz'in ve Japon'un 87 kat daha fazla zaman ayırdığını biliyor musunuz? Dünya ortalaması bile bizim ayırdığımız zamandan 3 kat daha fazla" diye konuştu.

Cep telefonuna ayda 213 TL, kitaba yılda 6,5 TL

Kişi başına düşen kitabın bir yılda basılan kitap sayısına göre İsrail'de bin 169, Almanya'da bin 22 olduğunu belirten Başak, "Japonya'da 600 kişiye bir kitap düşerken Türkiye'de 10 bin 600 kişiye bir kitap düşmektedir. Türkiye'de altı vatandaşa yılda bir kitap düşüyor. Halen yurdumuzda 95 kişiye bir kahvehane, 65 bin kişiye bir kütüphane düşüyor. Kitap, Türkiye'de ihtiyaç malzemeleri sıralamasında 235. sırada yer alıyor. Cep telefonu ve iletişim masraflarına ayda 213 TL ayıran bir aile, kitaba ayda değil, yılda 6,5 TL ayırmaktadır. Bilgi sahibine gerekli değeri vermediğimizden üst seviyede yetişmiş her 100 kişiden 59'u yurt dışına gitmektedir" ifadelerini kullandı.

"Okuyun"

Okuma yazma bilen herkese "Okuyun" diye seslenen Başak, şunları söyledi:

"Allah'ın göndermiş olduğu yüce kitap "oku" ile başlamaktadır. İlim ile ilgili Hz. Peygamberimiz "ilim Çin'de bile olsa alıp geliniz" demiştir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, "Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım" demiştir. Okuyan insan düşünür, düşünen insan gelişir ve aydınlanır, aydın insan aydınlatır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber