Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanı dikildi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı sonbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bugün yapılan çalışma ile...

Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanı dikildi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı sonbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bugün yapılan çalışma ile Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanının toprak ile buluştuğunu söyledi,

Konaklar Mahallesi Kanal boyu güzergahında yapılan park alanında yolun her iki tarafında toprak düzenlemesi yapılarak ağaçlandırma alanı olarak yeniden bölge halkına kazandırıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Ağaçlandırma çalışması yapılan alanda öncelikle ağaç dikilecek yerler tespit edildi. Çukurlar hazırlandı, çalı ve diğer zararlı otlar temizlendi ve toprak gübrelenerek zenginleştirildi. Ağaçlandırma alanı olarak gerekli düzenleme yapılarak ilk etapta 500 fidan dikimi halkın ve Mustafa Eraslan Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Boş atıl ve otlar içindeki alan bundan böyle ağaçların gölgesinde piknik yapılacak alanlara dönüştürüldü. Bölge halkına hayırlı olsun." dedi.

Mustafa Eraslan Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Mustafa Usta ve Beden Eğitimi Öğretmeni Şadan Üzülmez ile birlikte 11 ve 12 sınıf öğrencileri yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerde görev almalarından son derece mutlu olduklarını ve dikilen fidanların bekçisi olacaklarını, zaman zaman gelerek bunların bakım ve sulamasını da yapacaklarını söylediler.

Bölgeye çam türü fidanların dikildiğini çünkü çam fidanlarının dayanıklı, hızlı gelişen ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ağaçlandırma çalışmalarımıza yeni bir düzenleme getirerek, öncelikle bölge ağaçlandırma planı yaptıklarını ve daha sonra bölge halkının katılımı ile fidan dikimlerinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanı dikildi

Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanı dikildi

Konaklar Mahallesinde 500 çam fidanı dikildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber