Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 10:38 Yorum: 0

Konak’tan eğitime hijyen desteği

Konak Belediyesi, öğrenciler daha temiz bir ortamda eğitim alsın diye okullara "temizlik ekibi" gönderecek.

Konak’tan eğitime hijyen desteği

Konak Belediyesi, öğrenciler daha temiz bir ortamda eğitim alsın diye okullara "temizlik ekibi" gönderecek. Hafta içi her gün bir eğitim yuvasını baştan aşağı temizleyecek olan ekipler sayesinde öğrenciler pırıl pırıl sınıflarda ders görecek.

Yaz aylarında 100'ün üzerinde okulun bakım ve onarımını gerçekleştiren Konak Belediyesi, eğitim yuvalarına desteklerini eğitim-öğretim döneminde de sürdürecek. Önceki gün ilçedeki ilkokulların müdür ve okul aile birliği başkanlarıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak temizlik ekibiyle ilçe genelindeki tüm ilköğretim okullarının temizliğini yaparak daha hijyenik bir ortama kavuşturacaklarını söyledi. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşen ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek'in de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Pekdaş, okul idarecileriyle daha yakından tanışmak ve yapılan ya da yapılacak işler hakkında birebir bilgi almak amacıyla bu toplantıyı düzenlendiklerini belirtti. Konak Belediyesi olarak okullara sadece bakım, onarım desteği vermediklerini dile getiren Pekdaş, "Çocuklarımızı haftada bir gün tiyatroya götürüyoruz, ayrıca okullarda tiyatro ve spor çalışması yapıyoruz. Uygun olan okullarımızın alanlarını spor için değerlendirip hem okuldaki çocukların hem de mahalledeki gençlerin, kadınların spor yapmalarını sağlıyoruz" dedi.

Temizlik desteği

Yeni eğitim-öğretim döneminde okulların temizliğine de katkı koymaya başlayacaklarının müjdesini veren Başkan Pekdaş, hazırlık aşaması biten projenin önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini dile getirdi. Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak temizlik ekiplerinde denetimli serbestlik uygulaması kapsamında kamuda çalışmasına izin verilen kişilerin görev alacağını belirten Pekdaş, ilk etapta ilköğretim okullarını kapsayacak proje sayesinde hafta içi her gün bir eğitim yuvasının temizlenerek, pırıl pırıl hale getirileceğini söyledi.

"Eğitim bir ekip işi"

Toplantıda konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek de, eğitimin bir ekip işi olduğunu belirterek, "Sadece okul müdürleri ve öğretmenlerin tek başına istenilen hedefe ulaşması güç. Sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin katkıları da eğitimin kalitesinin artmasında önemli bir payı var. Belediye Başkanımız Sema Pekdaş'a özellikle okulların tamiratı konusunda verdiği destekten ötürü kutluyorum, katkıların daha da artmasını bekliyorum" dedi. Toplantıda söz alan okul idarecileri de yapılan çalışmalardan ve verilen desteklerden ötürü Konak Belediyesi adına Başkan Pekdaş'a teşekkürlerini dile getirdi. İstek ve önerilerin de dinlendiği toplantı sonunda Başkan Pekdaş, eğitim yuvalarına ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konak’tan eğitime hijyen desteği

Konak’tan eğitime hijyen desteği

Konak’tan eğitime hijyen desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber