Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Nisan 2014 - 15:53 Yorum: 0

KONMAK, KONELEK VE İSKON fuarları açıldı

TÜYAP tarafından "metal işleme makineleri, elektronik ve istifleme" alanlarında düzenlenen, 21 ülkeden 400'e yakın firmanın katıldığı 3 ayrı fuar, Konya'da düzenlenen törenle açıldı

KONMAK, KONELEK VE İSKON fuarları açıldı

KONYA (AA) - KONMAK, KONELEX ve İSKON fuarları, KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Odasının (KTO) desteği, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) iş birliğiyle düzenlenen fuarlara,  21 ülkeden 377 firma ve firma temsilcisi katılıyor.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların açılışında yaptığı konuşmada, 3 ayrı fuarda yaklaşık 760 markanın yer aldığı, hollerde küçüklü büyüklü bin 500'den fazla makinenin bulunduğunu ifade etti.

Değeri 10 bin dolar ile 600 bin dolar arasındaki makinelerin bu fuarda görücüye çıktığını söyleyen Ersözlü, "Uluslararası katılım her geçen yıl artıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkaslar'dan gelen konuklarımız bulunuyor. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Nitelikli ve kaliteli bir ziyaret akını bekliyoruz" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya'daki sanayi gücünün daha da artacağı inancında olduklarını belirtti. Bu anlamda belediye olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Akyürek, fuarın hayırlı olmasını diledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de oda olarak Konya ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak her çalışmanın içinde yer aldıklarını dile getirdi. KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi alanının genişletilmesi konusunda çalışmalara başlanıldığını aktaran Öztürk, "Fuar alanımızı, Anadolu'nun en büyük kapalı alana sahip fuar merkezi haline getireceğiz. Allah'ın izniyle, 2014 yılındaki tarım fuarını, mevcut iki hole, 4 hol daha ile ederek 66 bin metrekare kapalı alanda yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından, Konya Valisi Muammer Erol ile diğer protokol üyeleri, kurdele keserek fuarların açılışını yaptı. Ardından Ersözlü, protokol üyelerine fuarı gezdirdi.

11. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı (KONMAK)  ile  9. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı (KONELEX) ve 9. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı (İSKON) 27 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak. 

Fuarlar, 24, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında, son gün 27 Nisan'da ise 18.00'e kadar ziyaret edilebilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber