Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Haziran 2016 - 19:38 Yorum: 0

Konserve Yaparken Çıkan Yangında 3 Hektarlık Alan Kül Oldu

Zonguldak'ın merkeze bağlı Osmanlı köyünde 8 kişilik ailenin bahçede konserve yaptıkları sırada yaktığı ateş rüzgarın etkisiyle otluk alana sıçrayınca...

Konserve Yaparken Çıkan Yangında 3 Hektarlık Alan Kül Oldu

Zonguldak'ın merkeze bağlı Osmanlı köyünde 8 kişilik ailenin bahçede konserve yaptıkları sırada yaktığı ateş rüzgarın etkisiyle otluk alana sıçrayınca yaklaşık 3 hektarlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre yangın, Zonguldak Merkeze bağlı Osmanlı köyünde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Bir mahalle sakininin evinin bahçesinde konserve yaparken rüzgarın etkisiyle yangın çıktı. Yangının başlaması ile birlikte mahalle sakinleri doldurdukları su kovalarıyla otluk alanda çıkan yangını söndürmeye çalıştılar. Yangının büyümesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne haber veren mahalleli, yangına kendi imkanları ile müdahale etmeye çalıştı.

Olay yerine gelen ekipler yaklaşık bir saatlik çalışma ile yangını kontrol altına aldı. Söndürme çalışmasının ardından soğutma çalışması gerçekleştirildi.

MAHALLELİDEN YOL TEPKİSİ

Erdal Yılmaz adlı vatandaş, konserve yapıldığı sırada yangının çıktığını ifade ederek, "Fasulye pişirmek için ateş yakmışlar. Rüzgarın etkisiyle müdahale edilemeyince yayılmış. Bundan daha önce de yanmıştı. Daha önce fazla yer açmıştı. Bu kez daha az yandı. 15 seneden beri bu yol yapılamadı. Yangın büyüseydi daha büyük facia olabilirdi" diye konuştu.

Yangının söndürülmesinin ardından jandarma ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber