Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Ekim 2014 - 13:33 Yorum: 0

Konsolosluğa gönderilen zarf inceleniyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldığını bildirdi.

Konsolosluğa gönderilen zarf inceleniyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda açılan bir zarfla ilgili, 'Başkonsolosluktan tahsil edilen bilgiye göre zarfı açan 1 şahıs doğrudan, tıpkı ortamda olan 6 şahıs ise dolaylı şekilde maddeye maruz kaldı. İstanbul İl AFAD KBRN ekibince alınan numunelerin güvenliği sağlandı ve Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim edildi' bilgisini verdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Kanada'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda açılan bir zarfın içinden sarı renkte toz maddesi çıkması üstüne AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ekiplerinin hızla vakaya müdahale ettiği belirtildi.

KBRN ilk müdahale ekiplerinin hadise yerine intikali sırasında, AFAD Merkez KBRN Ekibi koordinasyonu sağlayarak konsolosluk yetkililerine alınması gereken ilk tedbirler konusu için bilgi verdiği vurgulanan açıklamada, hadise yerine ulaşan İstanbul İl AFAD KBRN ekiplerinin, zanlı zarfı prosedürlerine müsait şekilde lüzumlu işlemlere tabi tuttuğu anlatım edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Zarfın açıldığı odanın havalandırma sistemi kapatılarak maddeyle temasa geçmiş olabilecek şahısların kattan ayrılmamaları sağlandı, çapraz kontaminasyon engellendi. Başkonsolosluktan tahsil edilen bilgiye göre zarfı açan 1 şahıs doğrudan, tıpkı ortamda olan 6 şahıs ise dolaylı şekilde maddeye maruz kaldı. Olay yerine ulaşan KBRN İlk Müdahale Ekipleri örnek alma işlemini tamamladı, alan ve şahıs dekontaminasyon işlemleri ise devam ediyor.

Olay yerinde hazır olan UMKE Ekipleri, madde ile temasa geçmiş olabilecek insanlara lüzumlu tıbbi desteği sağlamaktadır. İstanbul İl AFAD KBRN ekibince alınan numunelerin güvenliği sağlandı ve Ankara'da Hıfzıssıhha laboratuvarlarında incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı ekiplerine teslim edildi.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber