Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 09 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Konteyner kentte "Kadınlar Günü" kutlaması

Suriyeli kadınlar, Kilis'teki kampta düzenlenen etkinlikte, Türkçe ve Arapça şarkı söyledi

Konteyner kentte 'Kadınlar Günü' kutlaması

KİLİS (AA) - Elbeyli ilçesinde, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kentte "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kampa ait sosyal tesislerde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte Suriyeli kadınlar Türkçe ve Arapça şarkı söyledi, kamp yönetimi de misafirlere karanfil hediye etti.

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli kadınların, anlamlı günde yanlarında olmak istediklerini söyledi. 

Türk milletinin savaş mağduru insanlara sahip çıktığını vurgulayan Yılmaz, "Kadınlar gününde savaşın asıl mağdurları olan ve konteyner kentte ağırladığımız Suriyeli kadınlarımızı unutmadık. Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsiz ve sessizdir. İşte bugün onların sesi olmak istedik" dedi.

Suriyeli öğretmen Nadya Rahim ise kamp yönetiminin kendileri için düzenlediği etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber