Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Ocak 2015 - 12:58 Yorum: 0

Konteyner kentte karne heyecanı

Malatya'daki konteyner kentte kalan Suriyeli öğrenciler, karne heyecanı yaşadı

Konteyner kentte karne heyecanı

MALATYA - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğrenciler, Malatya'daki konteyner kentte karnelerini aldı. 

Beydağı Konaklama Tesisi'ndeki okullarda eğitim gören 2 bin 779 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, karne dağıtım töreninde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öğrencilere 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının birinci yarıyıl karnelerini verdiklerini söyledi.

Suriyeli öğrencilerin sevinçlerine ortak olmak istediklerini belirten Yazıcıoğlu, "Okullarımızda ana sınıfındakilerle birlikte 3 bin 305 öğrencimiz var. Anasınıfı öğrencileri karne almıyor. 2 bin 779 öğrencimize bugün karne dağıtıyoruz. Onlarla beraber olmaya geldik. Okulumuzda birinci olan öğrencilerimiz vardı. Sınıf birincilerine hediyelerini dağıtacağız. Onların mutluluklarını  sevinçlerini bizler de paylaşmış olacağız" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu alnından öpmesiyle gündeme gelen 12 yaşındaki Rua el-Yusuf'un çok başarılı ve aktif bir öğrenci olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, konteyner kentte eğitim veren bütün öğretmenlere teşekkür etti. 

Rua el-Yusuf da karne aldığı için mutlu olduğunu belirterek,  "Bugün çok mutluyum çünkü başarılı olduğum için bana iyi karne verdiler. Karnemi ve hediyemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ediyorum" ifadesini kullandı.  

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber