Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 17:44 Yorum: 0

Konukoğlu, Gaziantep’in sorunlarını ve taleplerini anlattı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda kentin sorunlarını ve çözüm taleplerini...

Konukoğlu, Gaziantep’in sorunlarını ve taleplerini anlattı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda kentin sorunlarını ve çözüm taleplerini hükümete aktardı.

IX. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanları ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Şuraya katılan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, Gaziantep Oda ve Borsalar ile iş dünyası adına bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, hükümetin açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" paketini olumlu bulduklarını ifade eden Konukoğlu, paket kapsamında, özellikle hangi sektörlere teşvik verileceğinin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye genelinde mevcut çalışan tesislere de "Üretim Reform Paketi" kapsamında destekler verilmesini isteyen Konukoğlu, bugüne kadar özel sektör yatırımlarıyla büyüyen ve sağladığı güçlü istihdamla bölgede sosyal barışın anahtarı olan, resmi kayıtlara göre 350 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan Gaziantep'in de "cazibe merkezi" kapsamına alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Konukoğlu, ayrıca Gelir Vergisi taban uygulamasının kademeli olarak yükseltilerek, asgari ücret üzerindeki yükün hafifletilmesi, SGK prim desteğinin yeni alınan işçilerin yanı sına mevcut çalışanlar için de verilmesi gerektiğini belirtti.

'Ucuz finansman kaynaklarına erişim'

Bankaların finansman kaynaklarına erişimde gösterdiği sıkıntılardan bahseden Konukoğlu,

'Yeni kredilerin açılmaması, mevcut kredilerin vaktinden önce kapatılacağının firmaya bildirilmesi, teminat limitlerinin sürekli artırılması, düzgün çalışan firmaları bile zora sokmaktadır. Firmaların yurtdışından kendi imkanlarıyla temin ettiği 3 yıldan kısa vadeli nakdi kredilerden KKDF primi kesintisi kaldırılmalıdır. Bu sayede, yurtdışından kredi temin eden firmaların talepleri yurt dışına yönelecek, dolayısıyla yurt içindeki bankalar finansman kaynaklarını daha fazla KOBİ'lere sunabilecektir" ifadelerini kullandı.

'Irak'taki çifte vergilendirme kaldırılmalı'

GSO Başkanı Konukoğlu, Türkiye'nin ve Gaziantep'in en önemli pazarlarından Irak'a yaptığı ihracatın düştüğüne de dikkati çekti.

Irak'a yaptıkları ihracatta karşılaşılan en büyük sorunun, "hem Kuzey Irak yönetiminin hem de merkezi Irak Hükümetinin, Türk mallarından aldığı yüksek oranlı vergiler" olduğunu belirten Konukoğlu, konuşmasında, "Merkezi Hükümet, Türk TIR'larından araç başına vergi almanın yanı sıra ton başına da ilave vergiler almaktadır. Bundan dolayı rekabet gücümüz düşmektedir" ifadelerine yer verdi.

Hükümet yetkilerine seslenen Konukoğlu, Irak'ta ilgili taraflarla görüşülerek, çifte vergi uygulamasının kaldırılmasını talep ettiklerini bildirdi.

Konukoğlu, Gaziantep’in sorunlarını ve taleplerini anlattı

Konukoğlu, Gaziantep’in sorunlarını ve taleplerini anlattı

Konukoğlu, Gaziantep’in sorunlarını ve taleplerini anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber