Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Türkiye 24 Kasım 2016 - 14:53 Yorum: 0

Konya Büyükşehir Belediyesi Marka Şehirler Zirvesi’nde

Türkiye'nin ve Avrasya'nın marka şehirlerinin gerçekleştirdiği projelerin tanıtıldığı Avrasya Kent Fuarı ve Marka Şehirler Zirvesi başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Marka Şehirler Zirvesi’nde

Türkiye'nin ve Avrasya'nın marka şehirlerinin gerçekleştirdiği projelerin tanıtıldığı Avrasya Kent Fuarı ve Marka Şehirler Zirvesi başladı. Zirvede konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği Eşbaşkanı Tahir Akyürek, "Gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmak istiyorsak şehirlerimizi çağı doğru okuyarak yönetmeliyiz" dedi.

Marka şehirlerin kullandığı akıllı teknoloji ve projelerinin masaya yatırıldığı Avrasya Kent Fuarı ve Marka Şehirler Zirvesi başladı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen zirvede marka şehirlerde kullanılan akıllı teknolojiler altyapı ve çevre düzenlemeleri projeleri tartışıldı. Zirvede ayrıca Avrasya bölgesindeki yöneticiler, belediye başkanları, yönettikleri şehirlerin gelişimi için uyguladıkları yatırım projelerini de tanıttı.

"Marka şehir olabilmek için kuruluşundan bugüne değerlerin tamamına sahip çıkmamız gerekiyor"

Marka Şehirler Konferansı'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği Eşbaşkanı Tahir Akyürek, "Marka şehir olabilmek ve 21'inci yüzyılda marka şehir haline gelebilmek için sadece kendi yaptıklarımız değil, kendi medeniyetimizin ve kültürümüzün ortaya çıkardıklarına değil, kuruluşundan bugüne kadar oluşan değerlerin tamamına sahip çıkmamız gerekiyor. Konya olarak Türk-İslam medeniyetinden önceki medeniyet birikimlerinin de mirasçısı olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

"Gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmak istiyorsak şehirlerimizi çağı doğru okuyarak yönetmeliyiz"

Gelecek nesillere güçlü miras bırakmak için çağı doğru kullanmak gerektiğini söyleyen Başkan Akyürek, "Değişim ve gelişimi yakalayarak, çağı yakalayıp basiretle yönetilen şehirler gücünü artırarak devam etmiştir. Günümüzde de aynı şekilde önemini koruyarak devam etmektedir. İlk aklımıza gelen birçok şehir bu süreçleri kaçırmamış olan şehirlerdir. Bizler de kendimizden sonra güçlü bir miras bırakmak istiyorsak, geçmişe sahip çıkan, çağı doğru okuyan ve gelecek vizyonu olan bir bakış açısıyla şehirlerimizi yönetmeliyiz ve markalaştırmalıyız" diye konuştu.

"Uluslararası yapılan etkinlikler şehirlerin tanıtımına çok katkı sağlıyor"

Uluslararası yapılan etkinliklerin şehirlere çok yönlü katkılar sağladığını sözlerine ekleyen Başkan Akyürek, "Bu programlara etkin bir şekilde katılmak son derece şehirlerimiz için faydalı oluyor ve yeni imkanlar ortaya çıkartıyor. Görev aldığımız günden bugüne kadar uluslararası teşkilatlarda ve etkinliklerde şehirlerimizi temsil etmeye gayret gösterdik. Şu anda Anadolu'da bazı şehirlerimizle birlikte Dünya Tarihi Şehirler Birliği'nin yönetim kurulunda ülkemizi temsil ediyoruz" şeklinde konuştu.

Avrasya Kent Fuarı 24-27 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber