Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Eylül 2016 - 10:58 Yorum: 0

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri örnek gösterildi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu, KOMEK, ATUS, sosyal kart, şehir güvenliği, kent bilgi sistemi ve ulaşımda temassız kart uygulaması D-8...

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri örnek gösterildi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu, KOMEK, ATUS, sosyal kart, şehir güvenliği, kent bilgi sistemi ve ulaşımda temassız kart uygulaması D-8 Teknoloji İşbirliği Görev Gücü 4. toplantısı'nda örnek alınabilecek projeler olarak değerlendirildi.

TÜBİTAK öncülüğünde düzenlenen D-8 Teknoloji İşbirliği Görev Gücü 4. toplantısı Ankara'da yapıldı. D-8 ülkelerinden kamu kurumu, üniversite ve özel sektörde görevli yöneticilerin katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yaşar İncikli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi'nin örnek uygulamaları anlatıldı.

Eğitim oturumunda Medeniyet Okulu ve KOMEK, Akıllı Şehirler oturumunda ise Konya'nın tüm akıllı şehir uygulamaları tanıtılırken Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS), Sosyal Kart, Şehir Güvenliği (MOBESE-TEDES), Kent Bilgi Sistemi ve Ulaşımda Temassız Kart Uygulaması ön plana çıktı. Türkiye ile birlikte İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'dan katılımcıların bulunduğu toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları örnek alınabilecek ve yaygınlaştırılması gereken projeler olarak değerlendirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber