Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Konya ile ile Fas'ın Fes şehir kardeş kent oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Fas’ın ilk siyasi başkenti olan tarihi Fes şehri ile kardeş şehir protokolü imzaladı

Konya ile ile Fas'ın Fes şehir kardeş kent oldu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Fas’ın ilk siyasi başkenti olan tarihi Fes şehri kardeş kent oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Fes Belediye Başkanı Hamid Chabat arasında imzalanan kardeşlik protokolü ile kültürel ve ekonomik ilişkilerin artırılması temennisinde bulunuldu.

Başkan Akyürek, özellikle İslam ülkelerinin birbirleri ile olan ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerinin çok daha güçlenmesi gerektiğine vurgulayarak, İslam dünyasındaki 60’a yakın ülkenin birbiri ile alışveriş yapmaya daha çok özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesinin en önemli yolunun şehirler arası ilişkilerin kuvvetlenmesi olduğunu dile getiren Akyürek, “Böylece bu ülkeler en az iki katı zenginleşir. Küresel bir köy haline gelen dünyada ülkeler arasındaki ilişkiler de çok farklı boyutlarda seyrediyor. Kalın duvarlar artık yok. Fakat çok önemli bir harç var aramızda birbirimizi bağlayan; Hz. Peygamberin ümmeti olmak, aynı kıbleye yönelmek. Bu çok önemli bir birliktelik nedeni" dedi.

Fes Belediye Başkanı Hamid Chabat da Konya’nın tarihi köklerine bağlı önemli bir şehir olduğuna değinerek, kardeş şehir protokolüne çok önem verdiklerini aktardı.

Chabat, "Fes şehri Fas’taki ilk siyasi başkenttir. İslam coğrafyasının en eski üniversitelerinden birisi şehrimizdedir. Kardeş şehir protokolü ile aramızdaki ilişkileri geliştirecek olmaktan ve tecrübe paylaşımından dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Fas’ın Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad da Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Fes Belediye Başkanı Hamid Chabat, kardeşlik protokolü imzaladı. Başkan Akyürek ziyaretin sonunda konuklarına günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

- AK Parti ziyareti

Fes Belediye Başkanı Hamid Chabat ve beraberindeki heyet, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. Konuklar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Zerrin Özel tarafından ağırlandı.

Ziyarette, Özel, Chabat’a üzerinde Mevlana Müzesi’nin işlendiği bir tablo, Chabat da Fas’ın Fes şehrinin fotoğraflarının yer aldığı bir albüm hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber