Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 16:38 Yorum: 0

"Konya Katı Atık Yönetimi Projesi" tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı IPA Daire Başkanlığı ile AB Delegasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek 21 milyon avroluk projenin tanıtımı yapıldı

'Konya Katı Atık Yönetimi Projesi' tanıtıldı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı IPA Daire Başkanlığı, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek 21 milyon avroluk "Konya Katı Atık Yönetimi Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda, projenin AB Katılım Öncesi Mali Yardımları programı kapsamında yürütüldüğünü söyledi.

Projenin, Karatay ilçesi Saraçoğu Mahallesi'nde 172 hektarlık alanda uygulanacağını ifade eden Akyürek, "Konya için çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirecek olan Konya Katı Atık Yönetimi Projesini başlatıyoruz. Bu proje ile Konya'nın sanayi bölgesi haline gelmiş olan Aslım bölgesi çöplük olmaktan çıkıyor. Projenin tamamlanmasıyla burası temiz hava sahası ve orman bölgesi olarak halkımızın hizmetinde olacak" diye konuştu.

Akyürek, şehir açısından önemli bir sürecin başladığına işaret ederek, projenin Konya'da yeni bir depolama alanını hayata geçireceğini bildirdi.

- Projeye en büyük destek AB'den

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız ise proje kapsamında yapılacak olan düzenli depolama sahasının Konya'nın 20 yıllık ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

Parmaksız, projenin 14 Ekim 2014'te ihaleye çıktığını belirterek, "Proje, 2 yıl içinde tamamlanacak. 21 milyon avro bedelindeki projenin yüzde 72'si AB, yüzde 9'u Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüzde 19'u ise Konya Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Aslım Katı Atık Depolama Sahasının bir bölümünün rehabilite edileceğini aktaran Parmaksız, Saraçoğlu Mahallesi'ne ise düzenli katı atık depolama alanı, transfer istasyonu ve sızıntı suyu arıtma tesisi yapılacağını ifade etti.

Parmaksız, yapılacak tesislerde işçi istihdam edileceğini, iş makineleri ve gerekli ekipman alımının da yapılacağını anlattı.

Konuşmaların ardından Akyürek ve Parmaksız, "yer teslim tutanağını" imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber