Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 16:18 Yorum: 0

Konya protokolü bayramlaştı

Mevlana Kültür Merkezindeki bayramlaşma programına Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti...

Konya protokolü bayramlaştı

Konya'da şehir yöneticileri düzenlenen programla halka bayramlaştı.

Mevlana Kültür Merkezindeki bayramlaşma programına Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Protokol ile halkın bayramlaşmasının arından Konya Valisi Yakup Canbolat yaptığı açıklamada, bayramların önemine değindi. Canbolat, "Bayramlar paylaşma, küskünlük ve dargınlıklardan arınma demektir. Fakirin, yetimin, garibin ve fukaranın gözetildiği zamanlardır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da bu bayram bilinciyle hareket etmesini tavsiye ediyorum. Bu bayramın hepimize güzellikler, sağlık ve esenlikler getirmesini diliyorum. Bayramın daha güzel bir Konya'ya ulaşmayı vesile olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise Van'da yaşanan terör saldırısını lanetledi. Sorgun, "Ne yazık ki, bugün Van'da bir terör saldırısı ile karşılaştık. Bu da gösteriyor ki, bu örgütlerin insan öldürmekten başka bir ideolojisi yoktur. Bu saatten sonra kimsenin hakkını ve hukukunu koruyoruz diye insanları kandıramazlar. Tek bildikleri şey insanları katletmek. Bu vesile ile yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki bayram arası yaşananların Türkiye'de bir milat olduğunu söyledi. "Yeniden bir yapılanma ve Türkiye'nin yeniden dizayn edilerek ülkenin yükselişe geçmesi ile ilgili çalışmalara hep birlikte imza atıyoruz" diyen Akyürek sözlerine şöyle devam etti; "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı sürecinde çalışmalarımız devam ediyor. Konya'nın bugün dahil her bölgesinde 800'den fazla ekiple halkımızın hizmetindeyiz. Rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı için belediyeler olarak halkımızın emrindeyiz, gayret gösteriyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber