Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 23 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Konya takımları deplasmanda güldü

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor, Türkiye Basketbol Ligi'nde oynayan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Konya Anadolu Selçukspor, haftayı galibiyetle kapattı

Konya takımları deplasmanda güldü

KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor, Türkiye Basketbol Ligi'nde oynayan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Konya Anadolu Selçukspor, rakiplerini deplasmanda yenerek, Konya halkına bayram gibi bir hafta sonu yaşattı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde 3 haftadır güçlü rakipleri karşısında iyi oynayarak puan toplayan Torku Konyaspor, bu hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor'a konuk oldu. Ligdeki konumu itibarıyla "mutlak galibiyet" parolasıyla maça çıkan Kardemir Karabükspor karşısında bulduğu tek golle 3 puanı kazanmasını bilen Torku Konyaspor, haftayı kayıpsız kapattı.

Daha önce Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir'den bir, sahasında Kasımpaşa'dan üç puan alan yeşil-beyazlılar, Karabük deplasmanında galip gelerek, 31 puanla kendisine 10. sırada yer buldu. Torku Konyaspor, aldığı galibiyetle alt sıralardan uzaklaşma hedefini de gerçekleştirmiş oldu.

- Dörtte dört yaptılar

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü ise ligin ikinci yarısına iyi başlamadı. Oynadığı ilk 4 karşılaşmada Trabzonspor Medical Park'a 92-74, TOFAŞ'a 75-47, Pınar Karşıyaka'ya 100-93 ve Galatasaray Liv Hospital'e 81-80 yenilen yeşil-beyazlılar, düşme potasındaki takım haline gelmişti. Başantrenör Aziz Bekir ve öğrencileri, daha sonra toparlanarak sıralamada rakibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 85-82 yendi. 

Ardından Rönesans Ted Ankara Kolejliler'i 90-87, sahasında Muratbey Uşak Sportif'i 89-86 yenen ve aldığı galibiyetlerle alt sırayla ilişkisini yavaş yavaş kesen Torku Konyaspor, 23. haftada Banvit'e konuk oldu. Deplasmanda Banvit'i 99-89 yenen ve arka arkaya 4 karşılaşmayı da kazanan Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, haftayı galibiyetle kapatan bir başka Konya takımı oldu.

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü, Banvit galibiyetiyle puanını 34'e çıkararak, 8. sıraya yükseldi.

-  Sekiz hafta sonra galip geldiler

Konya'nın bir başka spor kulübü, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Konya Anadolu Selçukspor ise ligde Keçiörengücü deplasmanına gitti. Rakibini 3-1 yenen Konya Anadolu Selçukspor, aldığı 3 puanla tehlikeli bölgeden uzaklaşma adına önemli bir adım attı. En son deplasmanda 23. haftada Hacettepe'yi 1-0 yenen Konya Anadolu Selçukspor, 8 hafta sonra dış sahada Keçiörengücü karşısında galip gelmesini bildi.

Konya Anadolu Selçukspor, haftayı 34 puanla 12. sırada tamamladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber