Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Mart 2015 - 12:43 Yorum: 0

Konya Talasemi Derneği Başkanı Sefa Parlak, hayatını kaybetti

KONYA (AA) - Kendisi de talasemi hastası olan Konya Talasemi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Parlak, tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybetti.Söz konusu derneği Konya'da...

Konya Talasemi Derneği Başkanı Sefa Parlak, hayatını kaybetti

KONYA (AA) - Kendisi de talasemi hastası olan Konya Talasemi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefa Parlak, tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybetti.

Söz konusu derneği Konya'da kurarak talasemi hastaları için mücadele eden Sefa Parlak (40), aralıklarla yıllardır tedavi gördüğü Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine 4 gün önce yeniden kaldırılmıştı.

Parlak, yapılan müdahalelere rağmen dün akşam hayatı kaybetti. Parlak'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip Araplar Akcamii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Araplar Mezarlığı'na defnedilecek.

Sefa Parlak, geçtiğimiz yıl Nisan ayında verdiği mülakatta, talaseminin, anne ve babadan çocuklara kalıtsal olarak geçen önlenebilir bir kan hastalığı olduğunu söylemişti.

Parlak, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 300 bin talasemi taşıyıcısı ve 4 bin 500 kadar talasemi hastası bulunduğunu belirterek, "Hastaneye bağımlı bir yaşantımız var. Tedavimizi aksatmamamız ve hastalığımızın ilerlememesi için moralimizi yüksek tutmamız gerekiyor. Fakat bunu başarabilmek çok zor. Bürokratik sorunlar nedeniyle engelli maaşı bağlanamaması bizim için büyük sorun. Son 1 yılda 10-15'e yakın hasta kaybettik" demişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber