Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ağustos 2016 - 14:43 Yorum: 0

Konyaaltı Belediyesi, gençleri hayallerine kavuşturdu

Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde ücretsiz olarak TEOG ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Konyaaltı Belediyesi, gençleri hayallerine kavuşturdu

Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi'nde ücretsiz olarak TEOG ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı. Etüt merkezi öğrencileri TEOG sonuçlarına göre yüzde 96,5 yerleştirme oranı yakalarken, LYS sonuçlarına yüzde 90,7 yerleştirme oranıyla gençler hayallerine kavuştu.

Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) bünyesinde hizmet veren Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi,Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nin ardından Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda da başarı grafiğini sürdürdü. Zorlu ve yorucu sınav maratonunda, öğrencilere ve ailelerine ücretsiz destek veren Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi, LYS'de 58 genci ve ailelerini hayallerine kavuşturdu. Etüt merkezi öğrencileri LYS'de yüzde 90,7 ile başarısını taçlandırdı.

Etüt öğrencilerinden, İrem İpek, Alanya Alaeddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, YGS Eşit Ağırlık (EA) puan türünde Türkiye genelinde 10 bin 290'ıncı olan Nihat Can Varol Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne kayıt yaptırmaya hak kazandı. 19 öğrencinin tercihi Akdeniz Üniversitesi'nden yana olurken, iki öğrenci de yerleştirildikleri üniversitede burslu olarak okuyacak.

TEOG'da da başarı devam etti

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'nda da başarısını sürdüren Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi öğrencileri yüzde 96,5 yerleştirme ile büyük bir başarı elde etti. Etüt merkezinde eğitim alan öğrencilerden 1'i Fen Lisesi'ni, 41'i Anadolu Lisesi'ne, 36'sı ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni kazandı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyorum

Sosyal belediyeciliğin önemine değinen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençleri hayallerindeki okullarla buluşturmada bir nebzede olsa katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Böcek, "Büyük bir genç nüfusa sahip olan ülkemizin elindeki bu potansiyeli eğitimli iş gücüne dönüştürmesi oldukça önemlidir. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çok önem verdiğimiz etüt merkezimizde yıl boyunca istikrarlı bir şekilde çalışarak bugün; hedeflerindeki okullara kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Her iki sınavda da yüzde 90'ı aşan bir başarıyı bizlere yaşatan başta öğrencilerimiz ve emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konyaaltı Belediyesi, gençleri hayallerine kavuşturdu

Konyaaltı Belediyesi, gençleri hayallerine kavuşturdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber