Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 09:58 Yorum: 0

Konyaaltı Sahil projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili "Yeni Zelanda" modeli önerisine Büyükşehir...

Konyaaltı Sahil projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili "Yeni Zelanda" modeli önerisine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Türk modeli ile bu projeyi gerçekleştirelim. Aktif üye sayısı 40 bini aşkın ATSO bu projeyi kendi kurumsal yapısı ile Antalya'ya kazandırabilir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırmak istediği Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili ATSO Başkanı Davut Çetin'in önerisine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den olumlu yanıt geldi. Çetin, dün ATSO meclisinde yaptığı konuşmada Yeni Zellanda modelini örnek göstererek halkın küçük sermayelerle ortak olabileceği 40 bin kişilik bir şirket yapılanması ile Konyaaltı sahilinin yapılabileceğini teklif etmişti. Başkan Türel bu teklifi sıcak karşılayarak, "Yeni Zellanda modeline filan gerek yok. Türk modeli ile bu projeyi gerçekleştirelim. Aktif üye sayısı 40 bini aşkın ATSO bu projeyi kendi kurumsal yapısı ile Antalya'ya kazandırabilir. Önemli olan bu dünya çapındaki projenin Antalya'ya kazandırılmasıdır" dedi.

Mimarlar Odası ile yapılan protokol kapsamında düzenlenen yarışma sonucunda birinci seçilen projenin bir dünya projesi olduğunu belirten Türel, ATSO'nun teklifine her türlü desteği vereceklerini söyledi. ATSO'nun kendi başkanlık döneminde şehrin okul, sosyal tesis gibi birçok ihtiyacını karşıladığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "ATSO elini taşın altına koysun ve Konyaaltı'na bu projeyi birlikte kazandıralım" diye konuştu.

Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "ATSO Başkanı, Yeni Zellanda'da halkın geniş katılımlı bir şirket oluşturarak bir sahil projesini gerçekleştirmesini örnek gösteriyor. Buna bile gerek yok. Zira 40 bini aşkın aktif üyesi olan ATSO'nun kurumsal yapısı bu projeyi gerçekleştirmek için yeterlidir. Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Belediyemizin alan tahsisleri ile ilgili Milli Emlak ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ödediği senelik yaklaşık 6 milyon civarında bir bedel var. Belediye'nin ödemesi gereken bu bedeli ATSO karşılasın ve yarışmada elde edilen projeyi aynen uygulasın. 29 senelik işletme hakkını da böylelikle ATSO kullansın. Bizim için önemli olan projenin Antalya'ya kazandırılmasıdır. Eğer bu projeyi ATSO kendi kurumsal yapısı ile yapmak istemezse kurucu ortağı olduğu ve yönetiminde etkin olduğu Tanıtım A.Ş'nin sermaye yapısını güçlendirerek de bunu gerçekleştirebilir."

Başkan Türel, Davut Çetin'in Konyaaltı sahili ile ilgili teklifinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ATSO Başkanı'nın ortaya koyduğu teklifi gerçekleştirmesi için somut adımlar atmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber