Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Konyaaltı'na çöp depolama alanı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Temizlik İşleri Müdürlüğü sahasında inşa edilecek çöp depolama tesisinin temelinin atıldığını, bu proje ile yılda yaklaşık...

Konyaaltı'na çöp depolama alanı

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Temizlik İşleri Müdürlüğü sahasında inşa edilecek çöp depolama tesisinin temelinin atıldığını, bu proje ile yılda yaklaşık bir milyon lira tasarruf sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Böcek, yaptığı açıklamada, merkezden 45 kilometre uzaklıktaki mesafeye günlük ortalama 18 kamyon çöp taşıyan Belediyenin, yeni tesis tamamlandığında çöp taşıma işlemini iki tır ile gerçekleştireceğini ifade etti.

Kamyonların topladığı çöpler depoda biriktirildikten sonra iki tırla Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına götürüleceğini vurgulayan Böcek, mevcut durumda çöp kamyonlarının hem aşırı yakıt sarfiyatı yaptıklarını hem de trafikte yoğunluğa sebep olduklarını kaydetti.

Böcek, kamyonlarla toplanan çöpleri, Konyaaltı Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğüne bağlı çalışma şantiyesinde oluşturacakları çöp depolama alanında biriktireceklerine işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Buradan da iki tır ile Kızıllı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'na taşıyacağız. Böylece çöpleri, 45 kilometre uzakta olan çöp depolama sahasına günde 18 çöp kamyonu yerine sadece iki tır ile taşımış olacağız. Bu proje ile hem trafikte kamyon yoğunluğunu azaltacağız hem yakıt tasarrufu sağlayacağız hem de zamandan kazanacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber