Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Konya'da askeri uçağın düşmesi

Eskişehir Valisi Tuna: "Yerli yersiz birtakım yorumlar yapılıyor, bunları kınıyoruz. Henüz hiçbir şeyi bilmeden kamuoyunu yanlış yönlendirme ve infial uyandırmaya yönelik kasıtlı olmasa da böyle bir sonuca giden durumlar söz konusu, bunlar doğru değil"

Konya'da askeri uçağın düşmesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Tuna, Konya'da bir askeri uçağın düşmesi ve iki pilotun şehit olmasıyla ilgili, "Yerli yersiz birtakım yorumlar yapılıyor, bunları kınıyoruz. Henüz hiçbir şeyi bilmeden kamuoyunu yanlış yönlendirme ve infial uyandırmaya yönelik kasıtlı olmasa da böyle bir sonuca giden durumlar söz konusu, bunlar doğru değil" dedi.

Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, kazada şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'ya Allah'tan rahmet, ailesi ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Kazalar olmamasını temenni ettiklerini belirten Tuna, şunları kaydetti:

"Pilotlarımızın daha iyi seviyeye gelmesi için eğitim uçuşları devam edecek. Yerli yersiz birtakım yorumlar yapılıyor, bunları kınıyoruz. Henüz hiçbir şeyi bilmeden kamuoyunu yanlış yönlendirme ve infial uyandırmaya yönelik kasıtlı olmasa da böyle bir sonuca giden durumlar söz konusu, bunlar doğru değil. Çünkü bunlar araştırma sürecinden geçmesi gereken şeyler. Eğitim uçuşunda, zorlu manevralar, birtakım tatbikatlar yapılıyor. Her an bir kaza mümkün. Dünyada birçok ülke bu uçakları kullanıyor. Bunların modernizasyonu yapıldı teknik olarak hiçbir sorun yok. Yetkililer bu konuda resmi bilgi vermeden kimsenin kamuoyunu yanlış yönlendirmeye hakkı yok. Acımızı paylaşarak azaltmaya çalışmalıyız böyle günlerde."

Tuna, bugünün şartlarında pilotların her an savaşa hazır şekilde yetişmelerinin çok önemli olduğuna değinerek, "Bu noktada da TSK yıllardır kurumsallaşmış bir yapı olarak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmektedir. Neticede, bu bir kazadır. Kazalar her zaman olabilir. Allah bir daha göstermesin" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber